Mijn Communities
Help

Tegelijkertijd meerdere facturen selecteren bij het afstemmen van de banktransacties

door Jim Zwetsloot (Bijgewerkt ‎29-03-2023 09:59 door Jim Zwetsloot VISMA )

Sneller verzamelbetalingen verwerken in Visma eAccounting Pro

 

In Visma eAccounting Pro is het nu mogelijk om direct vanuit één banktransactie meerdere facturen te selecteren. Als je regelmatig te maken hebt met batchbetalingen voor meerdere facturen tegelijk, dan wordt het afstemmen hiervan nu een stuk eenvoudiger!

In Kas & Bank kan je nu bij betalingen van (gecrediteerde) inkoop- en verkoopfacturen de nieuwe optie Selecteer meerdere gebruiken om direct meerdere openstaande facturen te koppelen aan de banktransactie. Wanneer je een factuur selecteert wordt de lijst automatisch bijgewerkt, zodat alleen facturen overblijven met een lager bedrag dan het restant dat nog moet worden afgestemd. Dankzij de zoekfunctie en de mogelijkheid om op alle kolommen te sorteren kan je je verzamelbetalingen nóg sneller verwerken.
BetalingFactuurSelectMeerdere.jpg
Goed om te weten:
- Het is via deze nieuwe functie (nog) niet mogelijk om deelbetalingen of afrondingen in te voeren op facturen, alleen volledige factuurbetalingen worden ondersteund. 

- Voor afrondingen of betalingsverschillen kan je uiteraard wel eenvoudig via Nieuwe boekhoudtransactie een aparte boekstukregel toevoegen tijdens het afstemmen. 

- Eventuele deelbetalingen kan je verwerken door de betreffende facturen eerst individueel af te stemmen. Vervolgens kan je via Nieuwe boekhoudtransactie de volledige factuurbetalingen snel afstemmen met de nieuwe optie Selecteer meerdere.

- Bestaat je betaling uit een mix van debet- en creditfacturen? Verreken de creditfacturen dan eerst met de debetfacturen in de inkoop- of verkoopfactuurlijst, om vervolgens het restant af te stemmen in Kas & Bank.
- Het selecteren van meerdere facturen is momenteel alleen beschikbaar in Kas & Bank.

 

We sluiten niet uit dat deze functionaliteit in de toekomst nog verder zal worden uitgebreid en ontvangen graag jullie feedback!

9 Opmerkingen