annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Sign in

Log på eller lav en ny bruger for automatisk at få relevante områder

Hvor meget kender du til de nye beskatningsregler for firmabiler?

(updated by CamillaJeppesen VISMA ‎03-03-2020 06:22 )

Et flertal i Folketinget vedtog i januar 2020 en ny lov, der ændre reglerne for beskatningen af firmabiler. De nye regler kommer uundgåeligt til at betyde mere administrativt arbejde for leasingselskaberne og arbejdsgiverne.Beskatningsgrundlaget skal genberegnes

Den nye lovgivning ændre reglerne for beskatningen af leasede firmabiler for alle brugere, der får stillet en privat firmabil til rådighed af arbejdsgiveren fra den 1. februar 2020. Det vil sige, at den nye lovgivning KUN vedrører biler, der tages i brug efter den 31. januar 2020, samt biler der skifter bruger efter skæringsdatoen. 

 

Beskatningsgrundlaget skal genberegnes  

Hidtil er leasede biler blevet beskattet efter bilens første indkøbspris (i de første 36 mdr.). Men med de nye regler skal bilens værdi - og dermed medarbejderens beskatningsgrundlag - genberegnes senest fire måneder efter bilens indregistreringsdato. Den nye værdi bliver sat ud fra bilens markedsværdi, og ikke leasingselskabets indkøbspris. Det er leasingsselskabet, der er ansvarlig for at beregne bilens markedsværdi. 

 

Flere medarbejdere vil derfor opleve, at beskatningsgrundlaget stiger efter de første fire måneder. Der er dog stor forskel på, hvor meget de enkelte bilmodeller stiger. 

 

Økonomisk gevinst ved El og plug-in hybridbiler

I den nye lovgivning belønner regeringen CO2-venlige biler med et særligt skattefradrag i den personlige beskatning. Det betyder, at firmabil-brugere, der kører i en el- og plug-in hybridbil fra april 2020 og til med december 2020 kan se frem til et fradrag på 40.000 kroner. Den månedlige skattepligtige værdi falder dermed med 3.333,- (40.000,- / 12).

 

Det gælder for alle el- og plug-in hybridbiler uanset indregistreringsdatoen. 

 

Sådan understøtter firmabil-modulet lovgivningen

Det nye firmabil-modul understøtter selvfølgelig den nye lovgivning. Det betyder blandt andet, at du i modulet kan se om bilen er en el- eller plug-in hybridbil, og modulet beregner automatisk den årlige beskatning af medarbejdere. På den måde sikrer du, at medarbejderen får den korrekte beskatning og dermed korrekt løn.

 

I modulet er det også muligt at registrere firmabilen i en periode på fx fire måneder (perioden inden bilen skal genvurderes) og tilføje en påmindelse. Herefter vil du modtage en besked, når det er tid til, at firmabilen skal genberegnes.

 

Hold øje med din mail og Visma Community, hvor vi mandag den 9. marts løfter sløret for det nye firmabil-modul i Visma Løn og Visma HR.

 

Du kan læse mere om den nye lovgivning og se eksempler på udregningen i Dansk Industris artikel her.

2 Kommentarer
CONTRIBUTOR ***

Lige  et spørgsmål til ovenstående:  Er fradraget på de kr. 40.000,-,på El og hybridbiler, kun gældende for et år, eller er det 40. 000,-

fremadrettet pr. år.

 

mvh Hilde Størseth

Hej Hilde

 

Tusinde tak for din besked.

De 40.000,- er et årligt fradrag. Da fradraget kun er gældende fra 1. april 2020 til 31. december 2020, vil medarbejderen i princippet 'kun' få glæde af fradraget i ni måneder. Fra og med januar 2021 er der intet særligt fradrag for denne type af biler.

 

Jeg håber, at min forklaring giver mening. Hvis I har flere spørgsmål, kan det give mening at kontakte jeres leasingudbyder. De vil helt sikkert kunne rådgive jer vedr. den nye lovgivning. 

 

Venlig hilsen

Camilla