Mina produkter
Hjälp

Är pdf-faktura en e-faktura?

av Charlotte Mårtensson (Uppdaterad ‎10-05-2021 09:23 av Charlotte Mårtensson VISMA )

Skickar ni ut era fakturor via mejl som pdf-filer vilket i tron att det är en “e-faktura” Fortfarande  tar många företag  fortfarande emot sina fakturor manuellt, för att företagen som skickar fakturor gör det via papper eller e-post. 


Men en pdf-faktura via mejl är aldrig samma sak som en e-faktura. En e-faktura kommer direkt in i affärssystemet och registreras automatiskt, och det enda du i regel behöver göra är att godkänna den (eller hantera avvikelser vid behov). 

 

En e-faktura kan gå från mottagande till godkännande och betalning på några minuter, jämfört med hur det kan ta dagar innan den når rätt mottagare när du behöver skriva ut, scanna in, tolka uppgifter, kontrollera och importera.

 

Med ett automatiserat fakturaflöde slipper ni många tidskrävande moment. En digital fakturaprocess ger också ökad kontroll samt minimerar risken att fakturor tolkas fel, försvinner på vägen eller förfaller.

Men ändå är det många som inte använder detta fullt ut, varför?

En tröskel för många är att det inte räcker med vad ni på ditt företag gör för att köra e-faktura fullt ut. För att det ska fungera att skicka e-faktura måste era kunder kunna ta emot, och det är det inte alla som kan (än). Vår lösning på detta är vår tjänst Visma AutoInvoice.

 

Sammanfattningsvis:

En e-faktura är en faktura i digital form. Modern teknologi används för att överföra och integrera fakturan i ditt och din kunds affärssystem  När du som leverantör skickar en e-faktura kommer den direkt in i din kunds affärssystem  och registreras automatiskt. För att det ska fungera måste dina kunder ha ett program som klarar av att ta emot e-fakturor. Det är viktigt att du känner till att en PDF-faktura inte räknas som en e-faktura.

 

Vill ni veta mer?  Kontakta  Maryam på vår säljavdelning,  maryam.dahan@visma.com.

 

Automation - green.jpg

 

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här