Mina produkter
Hjälp

Därför är Control Edge tryggare än en lokal installation av Visma Control

av Charlotte Mårtensson (Uppdaterad ‎27-02-2024 09:13 av Charlotte Mårtensson VISMA )

Inom 6-7 år väntas endast ett  fåtal leverantörer leverera och supportera lokalt installerade programvaror. Speciellt när det gäller affärskritiska system som ekonomisystem och säkerhet är nästan alltid det främsta argumentet för våra kunder som väljer att gå vidare till Control Edge från Visma Control. 

 

Enkelt sagt vill alla våra kunder gå vidare till molnet från sin lokala installation, men i många fall är det samma sak som hindrar dem: Gammal teknik i äldre försystem. Ett äldre försystem kan inte hantera den nya tekniken som ett API-anrop och många kundspecifika integrationslösningar kräver. För att komma vidare i sin modernisering måste företaget se till att försystemet kan integreras med den nya tekniken. Här tar det tyvärr stopp för många då projektet blir för stort. Man  vet inte vad det innebär, vem som bör göra vad eller vad det i slutändan kommer kosta. 

 

Det vi säkert vet är att det blir kostsamt att inte ta tag detta direkt, när man väl identifierat sina svagheter. Hur mycket tid, pengar och resurser lägger ni exempelvis på något - eller alla - av dessa exempel?

  • Dagliga rutiner för drift, övervakning och backup av system
  • Egen IT-personal (eller anställa/hyra in externa resurser)
  • Hantering av processorkapacitet
  • Egen IT-säkerhetskompetens, med ansvar för hela företagets säkerhet 


Ni som jobbar i Visma Control i dag har ett säkert ekonomisystem men ert eget ansvar för drift, underhåll, integrationer och uppgraderingar är troligtvis kännbart redan i dag, och det kommer inte att bli lättare framöver. 

 

Väljer ni Control Edge tar vi ansvar för allt detta och mer. Och vår erfarenhet efter att ha hjälpt över 100 kunder har vi stöd för att säga: Det är värt att ta tag i skiftet direkt även om ni i början stöter på utmaningar. 

 

Vill ni veta mer så anmäl er till detta  Webbinar: Att gå från Visma Control till Control Edge - 

 

Funderar ni över något kan ni alltid  skriva här på forumet alternativt kontakta er konsult.

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här