Mina produkter
Hjälp

Information från Handelsbanken gällande utfasning av LB och SISU-filer

av Karin Grawsiö (Uppdaterad ‎15-10-2020 12:06 av Karin Grawsiö VISMA )

Vi har fått information om att Handelsbanken meddelat sina kunder att de från 31/3 2022 inte längre kommer ta emot betalningsfiler enligt LB, SISU, KI och UTLI.

Istället ska all kommunikation ske enligt formatstandarden ISO20022 som ett led i bankens egna förberedelser inför P27 (Nordic Payments Platform), vilket är en kommande betalinfrastruktur i Norden.

Banken tydliggör också att man förväntar att P27, i Sverige, kommer ersätta den funktion som Bankgirot har idag och att man därför uppmanar kunderna att gå över till formatet ISO20022 innan 31/3 2022.

 

Till er kunder som har Visma Control PL så vill vi betona att vi sedan lång tid tillbaka erbjudit betalningar enligt ISO20022 via vår betalningstjänst Visma .net Autopay och kommer således hantera era betalningar efter 31/3 2022.

Vår betalningstjänst Visma AutoPay är integrerad med våra stora affärsbanker och utväxlar meddelanden enligt ISO2022, men även en automatiserad lösning som höjer säkerheten och sparar tid i betalningsprocessen. 

Använder ni inte Visma .net Autopay idag ber vi er kontakta visma.control@visma.com för att diskutera detta med vår konsultavdelning.

 

Visma kommer följa utvecklingen av P27 närmare, för alla banker, och hålla er uppdaterade här på Communityt. 

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här