Mina produkter
Hjälp

Nytt lagkrav för inrapportering av betalningstider

av Marie Perell (Uppdaterad ‎19-09-2023 11:45 av Marie Perell VISMA )

writing-hand-book-read-number-europe-1012718-pxhere.com.jpg

 

Som vi skrivit om i tidigare inlägg  så är det nu ett lagkrav på inrapportering av betalningstider för företag med 250 anställda eller fler. Företagen ska rapportera in betalningsinformation till Bolagsverket för leverantörer med färre än 250 anställda en gång per år.

 

Vilka uppgifter samt hur betalningstiderna ska rapporteras in, kan du läsa om på Bolagsverkets hemsida. Första rapportering ska göras senast 30/9 för perioden 1/7 2022 - 30/6 2023. För Visma Control och Control Edge, kommer vi ta fram en rapport med aktuell betalningsinformation, så att du kan rapportera till Bolagsverket.

 

Rapporten kommer tillgängliggöras för version 13, 14 och kommande version 15.

Rapporten baseras på att du i leverantörsregistret anger Antal anställda per leverantör som finns som ett separat fält i version 14 och 15.

För version 13 kommer vi använda fältet Telefon 3 för dig att ange antal anställda i, samt en justerad rapport kopplat till det fältet. Det behöver också finnas ett organisationsnummer på leverantören. 

 

Vad kan du göra redan nu?

  • Se över dina aktiva leverantörer, och när de senast användes, för att eventuellt kunna minimera antalet berörda leverantörer.
  • Redan nu påbörja uppdatering av antal anställda och göra det i omgångar för att underlätta arbetet.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här