Mina produkter
Hjälp

Terminalserver underlättar distansarbete i Visma Control

av Marcus A Andersson

För att underlätta distansarbete i Visma Control rekommenderar vi att ni sätter upp en terminalserver för att era användare på enklast möjliga sätt ska komma åt alla funktioner vid arbete utanför kontoret. Genom att sätta upp detta från IT-avdelningen slipper varje enskild användare ändra i sina inställningar i systemet.   

 

Skulle ni exempelvis ha problem med utskriftscentralen så kan man börja med att exportera om användaren. Det gör man under Inställningar-Systeminställningar-Visma reporting Konfiguration (alt. Visma.Net konfiguration). Användarna finns under fliken Användare, markera aktuell användare och klicka på Exportera uppe till höger. Kan du som användare inte göra detta själv, prata med er administratör för Visma Control.    

 

Vi hoppas att ni som inte redan har det på plats, har möjlighet att sätta upp en terminalserver så att allt flyter på så bra som möjligt för er. Har ni frågor kring detta eller ställs inför andra problem är det bara att höra av er till oss på visma.control@visma.com.  Ni kan som alltid också ställa frågor och söka svar här på communityt, vi finns tillgängliga i forumet samt postar löpande i användartips, bland annat.    

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här