avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Viktig information gällande Mamut Online

av Niclas Fundin (Uppdaterad ‎08-11-2018 11:04 av Niclas Fundin VISMA )

Mamut Online har under ca 10 år varit en uppskattad del av Mamut-produkten. Vi står nu inför ett teknikskifte där plattformen Mamut Online inte uppfyller önskad prestanda. Det tillsammans med ett minskat intresse från våra kunder att utnyttja tjänsten har vi beslutat att avveckla Mamut Online.

 

MO.jpg

 

 

 

Våra kunder har använt Mamut Online i huvudsak för att online kunna lägga order och sköta en viss del av kontaktuppföljningen samt för att kunna skicka och ta emot e-fakturor.

 

Vi har nu lanserat en ny lösning för elektronisk fakturering i Mamut. Den nya lösningen, baserad på Visma AutoInvoice, är helt integrerad i Mamut och byggd för att ge en enklare, bättre och stabilare service än vad vi för närvarande har via Mamut Online. Lösningen kan användas redan nu och du kan läsa mer och aktivera den här.

 

Använder ni Mamut Online för order och kontaktuppföljning ber vi er kontakta er partner eller oss för att kolla på alternativa lösningar.  

 

Sista användningsdag för Mamut Online är satt till  2019-03-31.


Observera att detta gäller endast Mamut Online och inte Mamut Business Software (Mamut Enterprise och Mamut Office) som ni har installerat på er dator, server eller har Mamut hostat hos oss eller någon annan part.

 

 

 

FAQ

 

Varför tar vi detta beslut?

Mamut Online uppfyller tyvärr inte den prestanda som vi och våra kunder önskar. Det har lett till ett minskat intresse och minskat antal kunder som utnyttjar tjänsten. Vi stod därför inför valet att bygga om Mamut Online helt eller att förbättra den viktigaste funktionaliteten, fakturahanteringen.

 

Vad är Mamut Online?

Mamut Online är en tjänst för att ladda upp delar av din databas till vår server, vilket ger dig tillgång till några uppgifter online medan du synkroniserar med din lokala databas. De flesta av Mamut kunder använder endast detta för att skicka elektroniska fakturor idag. Du kan komma åt tjänsten genom att logga in på www.mamutonline.com

 

Vad betyder detta för mig som inte använder Mamut Online?

Om du inte använder Mamut Online idag berörs du inte av dessa förändringar. Ditt Mamut-program kommer inte att påverkas av detta och kommer att fungera som tidigare. Vi rekommenderar dig ändå att aktivera AutoInvoice och använda elektronisk fakturering.

 

Vad betyder det för mig som använder Mamut Online för att bara skicka elektroniska fakturor?

Om du bara använder Mamut Online för att skicka elektroniska fakturor, är det enkelt att byta till den nya lösningen och inaktivera den gamla. Den nya lösningen är betydligt stabilare, lättare att använda och är rent generellt en bättre lösning. Vi rekommenderar byta lösning så fort som möjligt, men senast i slutet av maj 2019.

 

Vad betyder detta för mig som använder Mamut online för andra saker än elektroniska fakturor, till exempel kunduppföljning och tidsregistrering?

Om du använder Mamut Online för andra saker än eFaktura, rekommenderas att du kontaktar vår din partner eller Visma för att titta på möjliga alternativ för att tillgodose de behov du har.

 

Har Visma planer på att avsluta Mamut?

Nej, det finns inga planer idag att avsluta Mamut. 

 

Har ni mer frågor är ni välkomna att kontakta oss på:

niclas.fundin@visma.com

076-13 65 838

eller 

info@vismasoftware.se

010-14 12 700