avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Problem med öresavrundning via AutoInvoice

av Tobias Söderlund

Just nu är det problem med fakturor som har öresavrunding när man fakturerar via AutoInvoice.

 

Anledningen är att mappning mellan de nya formaten (Finvoice 3.0, TEAPPS 3.0 och PeppolBIS 3.0, nya EU normen) har problem med konverteringen just när det kommer till öresavrundning. Det går fortfarande bra att skicka fakturor utan öresavrundning via AutoInvoice.

 

De fakturor med öresavrundning som redan har skickats via AutoInvoice behöver hanteras manuellt, detta kan göras på två olika sätt:

  1. Via manuellt utskick med brev eller post.
  2. Kreditera fakturan/fakturorna som har haft öresavrundning och skicka dem på nytt utan avrundning via AutoInvoice. För att inte använda avrundning gå in under "Inställningar > Företagsuppgifter > Dokumentpreferenser" och under "Fakturors och offerters avrundning" välj att inte använda avrundning.

Vi förväntas att ha åtgärdat konverteringsproblemet på måndag (8/4).

 

För frågor eller hjälp vänligen kontakta supporten.

2 Kommentarer
Olivia
CONTRIBUTOR *
av Olivia

Hej! Är detta åtgärdat nu?

av Tobias Söderlund

Hej Olivia,

 

Ja detta är åtgärdat så att alla fakturor som skickas nu inte påverkas av problemet. 

 

För er som har fakturor som inte har gått iväg så finns det även ett tredje alternativ för att skicka om de fakturor som tidigare stoppats:

 

För att alternativ tre ska fungera kräver det att AutoInvoice tillåter användning av samma fakturanummer flera gånger; denna inställning görs efter inloggning via autoinvoice.visma.com. Väl inne i AutoInvoice navigera till "Inställningar > företagets uppgifter", se till att markeringen "Hindra användning av samma fakturanummer" inte är vald:

Hindra samma fakturanummer.JPG

 

Detta alternativ tillåter att samma faktura kan skickas från Visma.net Project Management igen. I Project Management navigera till en fakturalista (antingen via rapport-galleri/-generator eller via fakturaöversikten och välj att visa översikten i en lista). Markera de fakturor som behöver skickas på nytt och välj "Åtgärd" att ändra fakturastatus till den status ni använder för att skicka fakturor via AutoInvoice. När detta är gjort kan ni skicka fakturorna till AutoInvoice på nytt.

 

Vänligen kontakta supporten om ni har några frågor.