avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bompenger

av Karianne Robøle-Sørensen

Når arbeidsgiver dekker ansattes utgifter til bompenger vil dekningen kunne være skattepliktig. Det er viktig å behandle utgiftene til bom riktig siden dekningene samlet sett i løpet av et år kan bli høye.

Skatteplikt

Uavhengig av hvordan arbeidsgiver dekker utgiftene til bom, enten det er på reiseregning eller arbeidsgiver dekker faktura fra bomselskapet, så gjelder det samme utgangspunktet ved vurderingen av skatteplikt. 

 

Private bompasseringer dekket av arbeidsgiver er skattepliktige. En passering gjennom bomringen på yrkesreise vil imidlertid  ikke utløse skatteplikt. Private passeringer omfatter både privatturer og reiser mellom hjem og fast arbeidssted (arbeidsreiser). 

 

Dekker arbeidsgiver en faktura hvor det både er bompasseringer i yrket og private passeringer, må de private passeringene skilles ut beskattes.

 

Firmabil

Dekning av bom omfattes ikke av reglene for firmabil. Har den ansatte en bombrikke i bilen og arbeidsgiver dekker alle passeringene, må passeringer på arbeidsreise og andre private reiser beskattes.

 

Rapportering av skattepliktig dekning av bom 

 

Refunderes utgiftene etter regning Kontantytelse  annet trekkplikt: ja aga: ja

 

Arbeidsgiver dekker utgiften  direkte Naturalytelse annet trekkplikt: ja aga: ja

 

Oppdater deg i sommer - når som helst og hvor som helst

Få tilgang til en pakke med aktuelle nettkurs innenfor lønn-, skatt- og trygderett. Bruk nettkurs til oppdatering, repetisjon og oppslag i tilgangsperioden på 6 måneder.

Nettkurspakken finner du her