Mine områder
Hjelp

Kort tid til www.mamutonline.com avvikles!

av Henrik Horn (Oppdatert ‎14-05-2019 09:24 av Henrik Horn VISMA )

Vi vil minne om at fra den 31.05.2019 vil man ikke kunne logge seg på og bruke www.mamutonline.com eller benytte elektronisk fakturering gjennom den gamle løsningen på Mamut Online. Dersom man fortsatt har synkronisering mot Mamut Online vil den slutte å fungere etter 31.05.2019 og det anbefales at man deaktiverer løsningen i god tid før siste frist.

 

Under følger de vanligste spørsmål rundt emnet.MERK! Det er viktig å presisere at dette gjelder kun Mamut Online, og ikke selve økonomisystemet ditt (Mamut Enterprise og/eller Mamut Office eller Mamut Application Hosting).

 

FAQ

Hva er Mamut Online?

Mamut Online er en tjeneste for å laste opp deler av din database til vår server, og gir deg tilgang til å gjøre enkelte oppgaver på nettet mens den synkroniserer mot din lokale database. De alle fleste Mamut kunder bruker denne kun til å sende elektroniske fakturaer i dag. Man kan komme til tjenesten ved å logge på www.mamutonline.com. Denne løsningen må ikke forveksles med Mamut Application Hosting som er hele Mamut programmet ditt driftet av oss via nettet.  

 

(bilde fra www.mamutonline.com)

Mamut Online startside.PNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva betyr Mamut One?

Mamut One er en samlebetegnelse for økonomisystemet og de tjenestene man har rundt. Selve økonomisystemet ditt/programmet heter Mamut Enterprise, eller Mamut Office.

Dette ser du under Hjelp - Om inne i ditt system.

 

Hva betyr dette for meg som ikke bruker Mamut Online?

Dersom du ikke bruker Mamut Online i dag, betyr avviklingen ingenting. Ditt Mamut program vil ikke påvirkes av dette, og vil fungere akkurat som før.

 

Hvordan deaktiverer jeg Mamut Online?

Du kan enkelt deaktivere Mamut Online ved å gå til Vis - Innstillinger - Firma - Innstillinger per modul - Mamut Online og velge koble fra. Du trenger en gyldig Mamut ID og passord for å få koblet fra. Mamut ID er brukerens epostadresse, som benyttes ved innlogging på mamutonline.com. Klikk på “Glemt eller utdatert passord?”, hvis du trenger passordet til din Mamut ID. Hvis du er usikker på hvilken epostadresse som er deres Mamut ID, kan du kontakte support.

 

Hva betyr dette for meg som benytter Mamut Online kun til å sende elektroniske fakturaer?

Dersom du kun bruker Mamut Online til å sende elektroniske fakturaer, så er det en enkel prosess å bytte til den nye løsningen og deaktivere den gamle. Den nye løsningen er vesentlig mer stabil, enklere i bruk og gir noen andre fordeler enn den gamle. Det anbefales å gjøres snarest, men senest før utgangen av mai 2019.

Les her hvordan du enkelt aktiverer den nye løsningen.

 

Hva betyr dette for meg som bruker Mamut online til andre ting enn elektroniske fakturaer, for eksempel kundeoppfølging og timeregistrering?

Dersom du bruker Mamut Online til andre ting enn eFaktura, anbefales det å kontakte vår salgsavdeling for å se på mulige alternativer til å løse de behovene man har.

 

Har Visma Mamut planer om å avslutte Mamut One?

Nei, det finnes ingen planer i dag om å avslutte Mamut One. Har du spørsmål om dette må du gjerne ta kontakt med oss.

 

Vi bruker en 3.parts ekstern løsning for å overføre timer til Mamut. Vil dette påvirke oss?

Nei, 3.parts løsninger med integrasjon til timer i Mamut har ikke integrasjon mot Mamut Online, men mot den lokale databasen.

 

Jeg har aktivert eFaktura på gammel løsning, hva skjer etter den 31. mai med innkommende fakturaer?

Siden både den gamle og den nye løsningen bruker samme aksesspunkt vil fakturaene fortsatt leveres til Visma Autoinvoice, men du må sette opp den nye løsningen for å laste denne ned til den nye modulen i Mamut One løsningen din. Vi anbefaler at derimot at du bytter løsningen for eFaktura før Mamut Online avsluttes.