Mine områder
Hjelp

Mamut Online Erstattes

av Turi M Sorensen (Oppdatert ‎25-02-2019 15:34 av Turi M Sorensen VISMA )

Ny løsning for elektronisk faktura erstatter Mamut Online

Vi har nå lansert en ny løsning for elektronisk fakturering (EHF/eFaktura sending og mottak) i Mamut One. Den nye løsningen, som baserer seg på Visma AutoInvoice, er fullintegrert i Mamut One og er bygget for å kunne tilby en enklere, bedre og mer stabil tjeneste enn det vi har i dag gjennom Mamut Online.Løsningen kan taes i bruk allerede nå, les her hvordan du enkelt aktiverer den nye løsningen.

 

Som en følge av dette er det besluttet at Mamut Online blir utilgjengelig fra mai 2019. Det betyr at du fra mai 2019 ikke lenger vil kunne benytte tjenester i Mamut Online eller logge deg på www.mamutonline.com fra PC eller mobil. Benytter du kun Mamut Online til elektronisk fakturering i dag bør du bytte til den nye løsningen og deaktivere den gamle. Slik deaktiverer du Mamut Online:

Gå til Vis - Innstillinger - Firma - Innstillinger per modul - Mamut Online i ditt Mamut program, og velg Koble fra.

Du trenger en gyldig Mamut ID og passord for å få koblet fra. Mamut ID er brukerens epostadresse, som benyttes ved innlogging på mamutonline.com. Klikk på “Glemt eller utdatert passord?”, hvis du trenger passordet til din Mamut ID. Hvis du er usikker på hvilken epostadresse som er deres Mamut ID, kan du kontakte support.

 

For brukere som benytter annen funksjonalitet i Mamut Online anbefales en samtale med våre rådgivere om alternative løsninger for å dekke de behovene. De kan kontaktes her

 

MERK! Det er viktig å presisere at dette gjelder kun Mamut Online, og ikke selve økonomisystemet ditt (Mamut Enterprise og Mamut Office).

FAQ

Hva er Mamut Online?

Mamut Online er en tjeneste for å laste opp deler av din database til vår server, og gir deg tilgang til å gjøre enkelte oppgaver på nettet mens den synkroniserer mot din lokale database. De alle fleste Mamut kunder bruker denne kun til å sende elektroniske fakturaer i dag. Man kan komme til tjenesten ved å logge på www.mamutonline.com.

 

Hva betyr Mamut One?

Mamut One er en samlebetegnelse for økonomisystemet og de tjenestene man har rundt. Selve økonomisystemet ditt/programmet heter Mamut Enterprise, eller Mamut Office.
Dette ser du under
Hjelp - Om.

Hva betyr dette for meg som ikke bruker Mamut Online?

Dersom du ikke bruker Mamut Online i dag, betyr avviklingen ingenting. Ditt Mamut program vil ikke påvirkes av dette, og vil fungere akkurat som før. Vi vil anbefale deg å ta i bruk elektronisk fakturering.

 

Hva betyr dette for meg som benytter Mamut Online kun til å sende elektroniske fakturaer?

Dersom du kun bruker Mamut Online til å sende elektroniske fakturaer, så er det en enkel prosess å bytte til den nye løsningen og deaktivere den gamle. Den nye løsningen er vesentlig mer stabil, enklere i bruk og gir noen andre fordeler enn den gamle. Det anbefales å gjøres snarest, men senest før utgangen av mai 2019.

 

Hva betyr dette for meg som bruker Mamut online til andre ting enn elektroniske fakturaer, for eksempel kundeoppfølging og timeregistrering?

Dersom du bruker Mamut Online til andre ting enn eFaktura, anbefales det å kontakte vår salgsavdeling for å se på mulige alternativer til å løse de behovene man har.

  

Har Visma Mamut planer om å avslutte Mamut One?

Nei, det finnes ingen planer i dag om å avslutte Mamut One. Har du spørsmål om dette må du gjerne ta kontakt med oss, eller delta på brukerdag.

 

Vi bruker en 3.parts ekstern løsning for å overføre timer til Mamut. Vil dette påvirke oss?

Nei, 3.parts løsninger med integrasjon til timer i Mamut har ikke integrasjon mot Mamut Online, men mot den lokale databasen.

6 Kommentarer