avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Mamut Online Erstattes

(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎25-02-2019 15:34 )

Ny løsning for elektronisk faktura erstatter Mamut Online

Vi har nå lansert en ny løsning for elektronisk fakturering (EHF/eFaktura sending og mottak) i Mamut One. Den nye løsningen, som baserer seg på Visma AutoInvoice, er fullintegrert i Mamut One og er bygget for å kunne tilby en enklere, bedre og mer stabil tjeneste enn det vi har i dag gjennom Mamut Online.Løsningen kan taes i bruk allerede nå, les her hvordan du enkelt aktiverer den nye løsningen.

 

Som en følge av dette er det besluttet at Mamut Online blir utilgjengelig fra mai 2019. Det betyr at du fra mai 2019 ikke lenger vil kunne benytte tjenester i Mamut Online eller logge deg på www.mamutonline.com fra PC eller mobil. Benytter du kun Mamut Online til elektronisk fakturering i dag bør du bytte til den nye løsningen og deaktivere den gamle. Slik deaktiverer du Mamut Online:

Gå til Vis - Innstillinger - Firma - Innstillinger per modul - Mamut Online i ditt Mamut program, og velg Koble fra.

Du trenger en gyldig Mamut ID og passord for å få koblet fra. Mamut ID er brukerens epostadresse, som benyttes ved innlogging på mamutonline.com. Klikk på “Glemt eller utdatert passord?”, hvis du trenger passordet til din Mamut ID. Hvis du er usikker på hvilken epostadresse som er deres Mamut ID, kan du kontakte support.

 

For brukere som benytter annen funksjonalitet i Mamut Online anbefales en samtale med våre rådgivere om alternative løsninger for å dekke de behovene. De kan kontaktes her

 

MERK! Det er viktig å presisere at dette gjelder kun Mamut Online, og ikke selve økonomisystemet ditt (Mamut Enterprise og Mamut Office).

FAQ

Hva er Mamut Online?

Mamut Online er en tjeneste for å laste opp deler av din database til vår server, og gir deg tilgang til å gjøre enkelte oppgaver på nettet mens den synkroniserer mot din lokale database. De alle fleste Mamut kunder bruker denne kun til å sende elektroniske fakturaer i dag. Man kan komme til tjenesten ved å logge på www.mamutonline.com.

 

Hva betyr Mamut One?

Mamut One er en samlebetegnelse for økonomisystemet og de tjenestene man har rundt. Selve økonomisystemet ditt/programmet heter Mamut Enterprise, eller Mamut Office.
Dette ser du under
Hjelp - Om.

Hva betyr dette for meg som ikke bruker Mamut Online?

Dersom du ikke bruker Mamut Online i dag, betyr avviklingen ingenting. Ditt Mamut program vil ikke påvirkes av dette, og vil fungere akkurat som før. Vi vil anbefale deg å ta i bruk elektronisk fakturering.

 

Hva betyr dette for meg som benytter Mamut Online kun til å sende elektroniske fakturaer?

Dersom du kun bruker Mamut Online til å sende elektroniske fakturaer, så er det en enkel prosess å bytte til den nye løsningen og deaktivere den gamle. Den nye løsningen er vesentlig mer stabil, enklere i bruk og gir noen andre fordeler enn den gamle. Det anbefales å gjøres snarest, men senest før utgangen av mai 2019.

 

Hva betyr dette for meg som bruker Mamut online til andre ting enn elektroniske fakturaer, for eksempel kundeoppfølging og timeregistrering?

Dersom du bruker Mamut Online til andre ting enn eFaktura, anbefales det å kontakte vår salgsavdeling for å se på mulige alternativer til å løse de behovene man har.

  

Har Visma Mamut planer om å avslutte Mamut One?

Nei, det finnes ingen planer i dag om å avslutte Mamut One. Har du spørsmål om dette må du gjerne ta kontakt med oss, eller delta på brukerdag.

 

Vi bruker en 3.parts ekstern løsning for å overføre timer til Mamut. Vil dette påvirke oss?

Nei, 3.parts løsninger med integrasjon til timer i Mamut har ikke integrasjon mot Mamut Online, men mot den lokale databasen.

6 Kommentarer
CONTRIBUTOR *

Hei. Forsøkte å bruke dette, men det er fullstendig ubrukelig for oss. Vi har kunder med mange titalls leveringssteder, som kan være deres kunder, lagerlokasjoner etc. - og MÅ ha dette med på fakturaene, under leveringsadresse. Dersom dette ikke stemmer, blir fakturaene vi sender, avvist og returnert.

 

Ettersom Auto Invoice kun henter fra leveringsadresse etc. på kontaktkortet, hvor det følgelig ikke står noen ting, kommer det kun feilmeldinger ved fakturering. 

 

Noe av det samme problemet er ved kontaktpersoner - her får vi feilmelding selv om det står likt på ordre og i kontaktkort

 

Har gått tilbake til Mamut Online, da det ivaretar normale prosedyrer ved EHF, og ikke tvinger oss til å gjøre noe som kundene våre avviser.....

 

Enten må dette endres, alternativt må vi finne et annet system...

Hei Magne!

 

Jeg vil foreslå en samtale med support her. En løsning er å kjøre et script som kopierer postadressen inn i feltet leveringsadresse på kontaktene dine (Som du skriver følgelig ikke står noen ting). Da vil man løse det for alle kontakter du har og meldingen for dette forsvinner. Denne kontrollen er faktisk på også for Mamut Online, men slår først inn dersom en EHF feiler, og fakturaen forsøkes å sendes per post. Da vil også forsøkte på å sende per post feile. 

 

Vi kan uansett se på mulige scenarioer for å endre dette. For eksempel at i de tilfellene du velger å sende til en kontakt definert som kun eFaktura at leveringsadressefeltet ikke skal kjøres sjekk på. Det ville kanskje vært den beste løsningen for de som ikke bruker leveringsadresse eller bruker det til noe annet.

 

Angående kontaktperson så bør du ta det caset med support, så lenge du har kontaktperson hos kunden og ordren så skal det gå fint.

 

mvh

 

Henrik Horn

Produktmanager, Visma Mamut

CONTRIBUTOR *

Tror ikke dere helt forstod spørsmålet. På våre fakturaer MÅ leveringsadresse være forskjellig fra postadresse, da det som nevnt kan være alt fra en lagerlokasjon, til en annen kundeadresse. Dette fungerer utmerket idag, og om det ikke blir videreført, blir hele opplegget ubrukelig. Håper det var lettere å forstå: "kunde Ola Nordmann" med postadresse "her" skal faktureres med leveringsadresse "der" eller "annet sted". Dersom dette ikke står på fakturaene som leveringsadresse, blir de avvist og returnert. Går ut fra at det er mange andre som har samme utfordring. Derfor er ikke nevnte script en løsning, men en forverring av problemet. Dette eskalerer også ved at det er svært mange forskjellige kontaktpersoner som da knyttes opp til forskjellige steder, ved innlegging av ordre med diverse leveringsadresser. Dette har aldri vært noe problem med Mamut Online

Hei igjen!

Jeg foreslår at du sender meg en e-post på henrik.horn@visma.com og utdyper mer. Feks, slik jeg forstår det så endrer dere manuelt på selve ordren leveringsadressen hver gang? Kan du sende noen konkrete eksempler på hvordan dine ordre/fakturaer ser ut? Også leveringsadresse feltet på en av kontaktene?

 

mvh

 

Henrik Horn

Produktmanager, Visma Mamut

CONTRIBUTOR *

Dette bør besvares åpent her på forumet.
Temaet ser ut til å være veldig aktuelt for mange.
Vi leverer ut fra vår fabrikk og lager via grossister, forhandlere og større prosjektkunder som ofte skal ha varer til en anleggsadresse eller direkte til en sluttkunde.
Det vil si at vi daglig må inn å spesifisere leveringsadresse og en kontaktperson hos sluttkunde / mottaker / prosjektansvarlig.
Dette er jo helt vanlig daglig praksis.
Våre kunder vil ha denne informasjonen over på faktura slik at de ser hvor det er levert, kontaktpersonen, referansenummer osv.

Ordre til Kunde A avd. 1 - Leveres til deres prosjektadresse 1 Faktureres hovedkontor, og faktura må inneholde korrekt leveringsadresse
Ordre til Kunde A avd. 2 - Leveres til deres prosjektadresse 2 Faktureres hovedkontor, og faktura må inneholde korrekt leveringsadresse
Ordre til Kunde B - Leveres med Posten direkte til sluttkunde som skal ta hånd om varen selv. Tilfeldig leveringsadresse 1, Faktureres Kunde B
Ordre til Kunde B - Leveres med Schenker direkte til installatør ute hos en sluttkunde. Tilfeldig leveringsadresse 2, Faktureres Kunde B
Ordre til Kunde B - Leveres med Schenker direkte til Kunde B sitt hovedlager. Dette er Leveringsadressen som også er registrert i kundekortet, eller som det heter "Kontaktoppfølging" til Kunde B.

Hei Magnus!

 

Valideringen som i dag kjøres mot kontaktkortet vil fjernes. Jeg har ikke eksakt dato, men forhåpentligvis iløpet av Februar.

 

Omvei rundt dette i dag som informert om til flere, noe må stå i kontaktens leveringsadresse. Det er samme hva som står der, da det ikke er noe sjekk på innhold, kun at noe ligger i feltet. På ordrene dine gjør du slik du alltid har gjort bare at du fjerner hva som blir lagt inn som fyll i leveringadresse på ordren fra kontaktkortet.

 

Vennlig Hilsen
Henrik Horn
Product Manager - Visma Mamut AS