Mine områder
Hjelp

Ny versjon av Mamut One er nå tilgjengelig

av Anders Johansen

Ny versjon av Mamut One er nå tilgjengelig og under finner du nyheter i en oppsummering. Du finner alltid lenke til siste versjon på høyre side her inne på Mamut One området.

 

Ny mva-rapportering
Fra 2022 går Skatteetaten over til en ny måte å stille opp mva-meldingen. Denne baseres på SAF-T koder og bruker en helt ny løsning for innrapportering.

 

Det er lagt til en ny rapport som viser den nye oppstillingen. Denne kan brukes som underlag for å taste inn oppgaven i Skatteetatens portal på https://skatt.skatteetaten.no/web/mva/

 

For at beløpene på rapporten skal rapporteres i riktig kategori, må mva-koder i avgiftsregisteret i Mamut mappes korrekt. Les mer om dette her.

 

Lønn
Det er ikke lenger støtte for å føre og utbetale lønn i Mamut. Brukere av lønn i Mamut som ikke allerede har gjort dette kan overføre sine opplysninger om bedrift og ansatte til Tripletex og fortsette å kjøre lønn i skyen. Regnskapsdata fra Tripletex kan overføres tilbake til Mamut etter at lønningene er kjørt.

 

Det er gjort flere forbedringer i veiviseren for overføring og synkroniseringen av data mellom Mamut og Tripletex i denne versjonen.


Oppdatering av SAF-T
Kontolisten for SAF-T eksport er oppdatert med endringer gjort i 2021 og noen feil i beregning av inngående og utgående saldo er rettet.

 

 

Du finner den nye versjonen av Mamut One under nedlastninger på høyre side på dette området eller klikk her.

 

Merk at du kan få en sikkerhetsmelding fra Windows som sier at filen er blokkert, da må du velge "Mer informasjon", og "Kjør likevel"

 

Endringslogg finner du her