avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Total 2021

av Morten Heide (Oppdatert ‎07-12-2021 12:54 av Morten Heide VISMA )

Klikk her for å starte nedlastningen av Total 2021

Nedlastningen inkluderer Total Årsoppgjør 2021, Total Aksjebok 2021 og Total Periode 2021

 

Installasjonsveiledning laster du ned her.

Brukerveiledningen vil være tilgjengelig inne fra klienten ved å velge Hjelp | Brukerveiledning fra menybåndet.

 

Lisensnøkkel
Total 2021 krever foreløpig ikke lisensnøkkel for å benytte Total Årsoppgjør. For å få tilgang til andre tilleggsmoduler og innsendelse til Altinn, må lisensnøkkel registreres.
 
Total Periode krever ingen lisensnøkkel for å komme i gang. Ved kjøring av periode uten lisensnøkkel, vil utskrifter være merket med et vannmerke.
 
Total Aksjebok krever ingen lisensnøkkel for å komme i gang. Produksjon av aksjonærregisteroppgave og innsendelse til Altinn, vil ikke være mulig uten at lisensnøkkel er registrert.
 
Lisensnøkkel blir sendt i en egen e-post. Registrering av lisensnøkkel kan enkelt gjøres av sluttbruker. Fremgangsmåte vil bli nærmere beskrevet ved utsendelse av lisensnøkkel.
 
 
Snarveier på "skrivebordet"
Når du installerer Total 2021, opprettes det automatisk en ny snarvei på skrivebordet. Den nyopprettede snarveien er merket med årstallet 2021, for eksempel "Total 2021". Denne vil være felles for årsoppgjør, aksjebok og periode. De gamle snarveiene du har, vil fortsatt peke mot tidligere årsversjoner. Pass på at du starter korrekt program ved å klikke på riktig snarvei.
 
Overføring til nytt år
Klientene vil automatisk bli overført til nytt år den første gangen du henter de inn i Total 2021.
 
Total Oppdaterer - alltid oppdatert program!
Under installasjonen installeres et program som du kan bruke for å holde din Total-installasjon oppdatert til enhver tid via internett. Vi vil fortløpende publisere eventuelle rettinger og forbedringer. Total Oppdaterer automatiserer prosessen ved å laste ned nye versjoner og gjør det hele meget enkelt. Vi anbefaler at du kjører Total Oppdaterer jevnlig, slik at du hele tiden benytter siste versjon.
 
Oppstart av Total Periode
Oppstart av Total Periode kan gjøres via oppstartsikon "Total 2021". Dette ikonet finner du både under programmenyen og direkte på skrivebordet. Når du kommer inn i klientregisteret, velger du "Periode" i moduloversikten nede til høyre. Deretter markerer du ønsket klient i listen og trykker på Start-knappen eller dobbeltklikker på klienten.
 
Oppstart av Total Aksjebok
Oppstart av Total Aksjebok gjør du via oppstartsikonet "Total 2021", som er opprettet både under programmenyen og direkte på skrivebordet. Når du kommer inn i klientregisteret, velger du "Aksjebok" i moduloversikten nede til høyre. Marker deretter ønsket klient i listen, og klikk deretter på Start-knappen eller dobbeltklikk på klienten.

 

Aksjonæregisteroppgaven
Total Aksjebok 2021 inneholder Aksjonærregisteroppgaven for 2021 - men, som nevnt ovenfor, er lisensnøkkel påkrevd for å generere aksjonærregisteroppgaven.
 
Altinn
I følge planene til aksjonærregisteret, vil Altinn åpne for mottak av reviderte årsoppgaver 10. desember 2020. Fra denne datoen vil det også være mulig å laste ned preutfylte aksjonæroppgaver.