Mine områder
Hjelp

Total 2022

av Morten Heide (Oppdatert ‎02-12-2022 14:44 av Morten Heide VISMA )

Klikk her for nedlastning av Total 2022

 

Denne versjonen inneholder i tillegg til Total Årsoppgjør også Total Konsern, Total Analyse, Total Periode og Total Aksjebok. Lisensnøkkelen vil bestemme hvilke versjoner du har tilgang til.

 

Installasjonsveiledning laster du ned her.

Brukerveiledningen vil være tilgjengelig inne fra klienten ved å velge Hjelp | Brukerveiledning fra menybåndet.

 

Trykk her for informasjonom nyhetener for Total 2022

 

Det er med glede vi kan informere om at Total Årsoppgjør for Aksjeselskap 2022 allerede i dag, onsdag 7. desember 2022, er komplett og klar for levering.
 
Viktig informasjon 2022:
  • Total Årsoppgjør 2022 har ikke støtte for «Enkeltpersonforetak». Årsoppgjøret 2021 var det siste årsoppgjøret som Skatteetaten støttet gammelt skatteregime og RF-1030 Skattemelding. Som kommunisert tidligere vil derfor ikke Total støtte ny skattemelding for Enkeltpersonforetak i 2022. Vi anbefaler alle å konvertere klienter for Enkeltpersonforetak til vår nye skyløsning Visma Periode & År. Les mer om dette og andre nyheter i Total 2022 her eller klikk deg inn på linken "Nyheter Total 2022" til høyre i klientregisteret.
  • Skattedirektoratets jurister har ennå ikke formelt godkjent skatteskjemaene. Alle 51 skjemaene er à jour per 7. desember. Eventuelle justeringer vil bli publisert via Total Oppdaterer.
  • Skjemarettledninger for 2022 er ennå ikke publisert av Skatteetaten. I en overgangsperiode vil derfor Total fremhente fjorårets utgave av disse.
  • Total leveres med elektronisk brukerdokumentasjon. Denne er tilgjengelig på hjelpemenyen etter installasjon.
 
Lisensnøkkel
Denne utgaven av Total 2022 krever foreløpig ikke lisensnøkkel for å benytte Total Årsoppgjør. For å få tilgang til andre tilleggsmoduler og innsendelse til Altinn, må lisensnøkkel registreres. Lisensnøkkel sendes ut i løpet av desember.
 
Snarveier på "skrivebordet"
Når du installerer Total 2022, opprettes det automatisk en ny snarvei på skrivebordet. Den nyopprettede snarveien er merket med årstallet 2022, for eksempel "Total 2022". Denne vil være felles for årsoppgjør, aksjebok og periode. De gamle snarveiene du har, vil fortsatt peke mot tidligere årsversjoner. Pass på at du starter korrekt program ved å klikke på riktig snarvei.
 
Overføring til nytt år
Klientene vil automatisk bli overført til nytt år den første gangen du henter de inn i Total 2022.
 
Nedlastning av Total 2022
Du kan laste ned programmet ved å besøke vår nedlastningsside. Her vil du også finne installasjonsveiledning til programmet. Brukerveiledningen vil være tilgjengelig inne fra klienten ved å velge Hjelp | Brukerveiledning fra menybåndet.
 
Total Oppdaterer - alltid oppdatert program!
Under installasjonen installeres et program som du kan bruke for å holde din Total-installasjon oppdatert til enhver tid via internett. Vi vil fortløpende publisere eventuelle rettinger og forbedringer. Total Oppdaterer automatiserer prosessen ved å laste ned nye versjoner og gjør det hele meget enkelt. Vi anbefaler at du kjører Total Oppdaterer jevnlig, slik at du hele tiden benytter siste versjon.
 
Vi ønsker deg lykke til med årsoppgjøret 2022!
2 Kommentarer
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"