avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Endring i oppdatering 22 til Visma Finale versjon 33 for 2020

av Hermod Gundersen (Oppdatert ‎25-06-2021 15:22 av Hermod Gundersen VISMA )

20_Visma_083.jpgHer er en oversikt over endringer i Visma Finale Årsoppgjør, Driftsmidler, Rapportering og Konsolidering i denne oppdateringen til versjon 33 for inntektsåret 2020 og perioderegnskaper for 2020/2021:

 

Oppdatering 22:

 • Rettet et problem ved import av data fra andre systemer til RF-1359 pga en skrivefeil i en standard tekst for en verdipapirtype. Dette blir nå automatisk korrigert for eksisterende data. Feilen vises ved innsendelse til Altinn, der det kan komme en feilmelding på verdipapirtype.

 • Tripletex integrasjon hadde et problem med integrasjon ved avstemming av reskontro.

 

Tidligere oppdateringer:

Oppdatering 21:

 • Avstemming av MVA, lav sats 12 % nedsatt til 6 % er forlenget til og med oktober 2021. MVA-avstemming vil legge omsetning frem til og med oktober i seksjonen for 6 % mva.

   

 • Avstemming av MVA, skattetrekk og arbeidsgiveravgift, hentet informasjon fra Altinn: Det skrives ikke lenger URL til Excel-regnearket da påloggingen i Altinn er endret slik at dyplenken ikke lar seg bruker fra Excel mot Altinn. Kun arkivreferansen blir skrevet til Excel-regnearket.
   

 • Rettet et problem med pålogging til Visma Net Financials med spesialtegn i passord.
   

 • Rettet et problem i Visma Net Financials med oppfrisking av inngående balanse i tilfeller der det er gjort endringer i tidligere regnskapsår.
   

 • Rettet et problem med integrasjon mot Tripletex ved avstemming av reskontro, der man kunne få http statuskode 429.
   
 • Rettet et problem i Visma Finale Årsoppgjør hvis en klient ble gort om fra AS til enkeltpersonforetak. Skjema RF-1086 ble liggende igjen på klienten, og ble dermed ogsåp overført til Visma Finale Skatt og innsendt til Altinn. Nå blir skjema automatisk slettet i Visma Finale Årsoppgjør i disse tilfellene.
   
 • Utfylling av RR-0002 Årsregnskap i Visma Finale Konsolidering feiler i utfylling når det er valgt å vise de 3 siste regnskapsårene i årsregnskapet.
   

 • Rettet en feilmelding i Visma Finale Konsolidering "Kan ikke lagre klireg.33" ved oppsett av integrasjon mot Finale-klient. 
   

 • Pilotbrukere av Visma Periode & År kan overføre data fra Visma Finale Årsoppgjør til Visma Periode & År.

 

Oppdatering 20:

 

 • Rettet et problem med feilmelding ved innsendelse til regnskapsregisteret.

  Den tekniske årsaken til feil er at RR-0002-U underskjema for innsendelse til regnskapsregisteret i de tilfeller der skjemaet i noen poster har så mye informasjon at det opprettes et skjema nr. 2. Header i skjema nr. 2 er ufullstendig utfylt, og dette medfører at det gis feilmelding ved innsendelse. De to skjemaene blir ikke slått sammen til ett enkelt skjema ved innsendelsen, slik de skulle blitt, og Altinn avviser innsendelsen.

 

Oppdatering 19:

 • Funksjon for søknad om utsettelse er oppdatert med nye regler for 2021 der utsettelse med skattemelding for 2020 kan søkes til 20. august dersom søknad leveres senest 31. mai.

 • Rettelse i skatteberegnings- og disponeringsrapport: Konto STD 2001 Innbetalt, ikke registrert aksjekapital tas med i avstemming av skattemessig formue mot egenkapital.

Oppdatering 18 og tidligere oppdateringer:

Opplysninger om oppdatering 18 og tidligere oppdateringer finner du her.