Mine områder
Hjelp

Visma Global versjon 14.00

av Anonymous (Oppdatert ‎24-06-2019 12:54 ( )

Mye av det som er forbedret i denne versjonen er forbedringer på ytelse, hastighet og feilrettelser. Oversikt over alle forbedringene finner du i versjonsbrevet, men under kan du få oversikt over de viktigste nyhetene i denne versjonenen. 

Vi har i denne versjonen også forberedt for spennende funksjonalitet som kommer i versjon 14.10. Dette gjelder blant annet et meldingssenter for å gi bedre kontroll på automatiske prosesser, nye ordretyper via AutoInvoice og integrasjon med spennende rapporteringsverktøy. Siden vi ønsker å kjøre dette i pilot har vi ikke lansert disse nyhetene til versjon 14, men til versjon 14.10 som forventes rundt juletider.

 

I versjon 13.10 kom det også forbedringer som dere bør kjenne til. Dette er funksjonalitet som selvfølgelig også er tilgjengelig i versjon 14.00

 

Approval-brukere (13.10 og 14)

I adgangsoppsett er det nå en ny knapp: «Ny Approval bruker». Her kan du enklere opprette nye brukere som kun skal være medarbeidere i Visma Approval.

 

Approval brukere.PNG

 

Satsvis tidsstyrt av innbetalinger (AutoPay) (13.10 og 14)

Under Verktøy- Visma.net Innstillinger og AutoPay kan du sette kryss dersom du ønsker at bunten skal oppdateres direkte i regnskapet når satsvis rutine for innbetalinger benyttes.

 

Faktura sendt til AutoInvoice (13.10 og 14)

Ved fakturering til AutoInvoice så fikk fakturaene status som sendt i Aktive EDI-sentral dersom kommunikasjonen mot AutoInvoice feilet. Dette er nå korrigert slik at de vil få status Avvist

 

Lagring av logger direkte i Visma Global (13.10 og 14)

Det er nå enklere å få oversikt over logger og feilmeldinger i Visma Global. Disse er nå tilgjengelig fra Verktøy-Systemlogger.

Loggfiler.png

 

Expense og AutoPay

Det er nå mulig å benytte Visma.net Expense- Visma Global og Visma.net AutoPay for utbetaling til de ansatte på en raskere måte.

Det er nå mulig å få laget bunter i Global automatisk for utgifter i Expense som er utbetalt via Autopay. (Dette gjelder for norsk versjon av Global.)

Tidligere løsning har vært avhengig av at utbetaling av utlegg blir gjort via lønn. Mange har ønsket at utleggene kan utbetales raskere, og ikke nødvendigvis via lønn. Vi har nå støtte for dette for de som ønsker det.

I Visma.net Expense har man nå mulighet for å sette opp arbeidsflyt “Betaling i AutoPay, ERP integrasjon for bokføring, innberetning via lønnssystem”.

Her ser du noen skjermbilder for løsningen. Mer informasjon ligger i versjonsbrevet, samt at vi vil opprette et brukertips her i Community.

Prosess autopay-expense global.PNGArbeidsflyt Expense.PNGExpense Autopay 2.PNG

 

Endre visningsnavn

 På Visma Community har vi fått flere tilbakemeldinger på at det i dag er tungvint å endre firmanavnet slik at riktig navn kommer fram i nedtrekkslisten ved oppstart. Dette er det ønsket som har fått flest Likes. Vi er glade for tilbakemeldingene vi får og dette er nå er forbedret.

For å endre visningsnavnet må du først gå på Administrator- Administrator generelt. Sett hake for “Bruk firmanavn som firmanavn”.

Dersom du skal endre visningsnavn kan du gå på Firmaopplysninger og legge inn korrekt navn. Dersom dere har 3.parts integrasjoner er det viktig å sjekke med leverandøren deres at det er støtte for å endre visningsnavn.

Firmaopplysninger Global.PNG

 

Bilagsregistrering

 I bilagsregistreringen er feltet utvidet til 255 tegn, på lik linje med Visma Document Center.

Tilsvarende gjelder for tabellene som bilagsinformasjon overføres til, som Transaksjoner,hovedbok, Transaksjoner kunder og Transaksjoner leverandør.

 

Remittering uten kid (AutoPay)

Dersom det via AutoPay ble remittert til en kunde og det ikke var KID på transaksjonen kom det en feilmelding til tross for at transaksjonen gikk gjennom. Dette er nå rettet, slik at feilmelding ikke kommer.


Endring av antall etter at ordre er plukket/pakket

 I versjon 13.10 ble det lagt inn en validering av antall som var plukket/pakket i forhold til det antall som var i ordre/fakturagrunnlag.

Konsekvensen av dette var at du i ettertid ikke fikk redusert antallet på ordren i forhold til hva som var plukket/pakket.

Det er nå lagt inn et nytt parameter i «Verktøy - Firmainnstillinger - Logistikk - Validering av antall plukket/pakket».

Parameteret er standard satt på slik at de som ønsker å redusere antallet på en ordre som er pakket/plukket må slå av dette parameteret.Integrasjon med ERP POS

 

Opprette kunde

Det er nå mulig å opprette en ny kunde i ERP POS som overføres til Visma Global

 

Prisprofil på artikkel

Selvkost hentes nå basert på prisprofil satt på artikkelen.

 

Kredittgrense/ kredittvarsel

Det er nå lagt inn funksjonalitet vedr kredittgrense/ kredittsperre slik at du også får disse meldingene i ERP POS.

 

Integrasjon Visma Document Center

Visma Document Center har også blitt lansert. Noen av de viktigste nyhetene ser du her. 

 

Hurtigtaster

Det er blitt implementert nye hurtigtaster. Ved å klikke på CTRL + 4 eller CTRL + 5 vil du kunne bla deg igjennom dokumenter nedover eller oppover i dokumentlisten, mens fokuset forblir i konteringensgriden.

 

Vedlegg i ekstern arkiv og kopi av verdi til flere felter

Flere nyheter som dere finner i Visma Documentcenter versjon 14 er at vedlegg blir eksportert til ekstern arkivet og at du nå kan kopiere verdi fra en linje til mange linjer i konteringsgriden.

 

Visma Global versjon 14 er tilgjengelig under nedlastninger. Husk å kontakte din Visma-partner for å avtale oppgradering. 

Husk å les gjennom versjonsbrevet som er tilgjengelig fra nedlastning for detaljert beskrivelse av rettelser og forbedringer, samt tekniske krav. 

 

Ønsker deg en god sommer!

 

Mvh

Tonje Fineide

Produktsjef, Visma Global

 

 

 

3 Kommentarer
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"