Mine områder
Hjelp

Nytt format EHF 3.0

av Svein Holanger (Oppdatert ‎16-04-2019 14:43 av Svein Holanger VISMA )

Fra 1. april vil EHF-formatet EHF-3.0 bli tilgjengelig. I første omgang betyr det at det offentlige er pålagt å kunne motta elektroniske fakturaer i dette formatet fra 1. april 2019. Les mer her.

 

Dette nye formatet heter EHF 3.0 og baserer seg på den europeiske standarden PEPPOL BIS 3.0. Visma AutoInvoice vil automatisk oversette og sørge for at alle som må ha EHF 3 vil få det. Tilsvarende vil alle som har registrert seg for mottak av elektroniske fakturaer i ELMA gjennom AutoInvoice, automatisk bli oppdatert til å kunne motta i dette nye formatet. Det er altså ingen ting dere Visma-kunder behøver å gjøre ved overgangen til EHF 3.

 

Vil så alle fakturaer være i EHF 3 fra 1. april? Nei, Visma AutoInvoice vil gradvis gå over til EHF 3 i løpet av 2019. Denne overgangen vil for de fleste av dere være uten betydning. Dette gjelder altså B2B-fakturaer sendt elektronisk via PEPPOL-nettverket.

 

Dog er det en endring som skjer i dette nye formatet som kan være viktig for noen. I det gamle formatet (EHF 2) er det mulig å merke et vedlegg som «CommercialInvoice». Det merket fortelle at dette vedlegget er en visualisering av fakturaen, f. eks en kopi av fakturaen i PDF-format. DIFI har helt siden starten av EHF anbefalt å ikke levere med en slik visualisering av fakturaen hvis det ikke er nødvendig, men Visma har likevel gjort dette som standard, siden vi oppfatter at våre kunder har ønsket dette. I EHF 3 er det dog ikke lenger mulig å merke et vedlegg som «CommercialInvoice». Visma ser at mange av våre kunder er helt avhengig av informasjon  som ligger på PDF-kopien og som de ikke får inn i den elektroniske filen. Vi vi derfor fortsette å sende med PDF-kopien som et vedlegg, i hvert fall ut 2019.

 

Likevel anbefaler vi at hvis du har lagt viktig informasjon i PDF-kopien som ikke ligger i dataene i data-fakturaen, så må du nå sørge for å få disse dataene inn i data-filen så langt det er mulig.

 

Som nevnt vil overgangen til bruk av EHF 3 gå gradvis. Visma Business sender i formatet EHF 3 allerede fra versjon 13.10. Hvis mottaker da kan motta i EHF 3, vil den bli sendt i det formatet. Ellers vil AutoInvoice oversette til EHF 2 og sende ut i det formatet. Så vil AutoInvoice gradvis begynne å oversette til EHF 3 i løpet av 2019. 

9 Kommentarer
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"