Mine områder
Hjelp

Så mye sparer du på elektronisk faktura

av Anonymous
- Vi sparer en del tid på hver faktura, i tillegg går oppslag mot tidligere fakturaer langt glattere. Det er også kjekt å få færre papirbilag, sier Rune Solevåg, Økonomisjef i Utsira kommune. Dag Eitrheim i Bamble kommune forteller at de sparer 18 minutter per faktura.

– Vi ser på manuell fakturabehandling som noe gammeldags, sier Rune Solevåg (på bildet). Utsira kommune kom i gang med elektronisk fakturering i 2012.

Utsira var del av et innkjøpssamarbeid, hvor 19 kommuner gikk over til å sende og motta fakturaer elektronisk. Etter overgangen uttalte prosjektleder Dag Eitrheim til Computerworld, at de sparte 18 minutter per faktura.

 

Undersøkelser viser

En undersøkelse utført av Sterling Commerce viser at du oppnår inntil 90 prosent kostnadsbesparelse som leverandør, og inntil 44 prosent kostnadsbesparelse som kunde.

Den samfunnsøkonomiske gevinsten av å innføre elektronisk faktura i staten er beregnet å være inntil 1.9 milliarder for perioden 2009-2023. Det viser en utredelse gjengitt i Norges Bank sin årsrapport for 2011.

 

Liten og fremoverlent vestlandskommune

Den lille vestlandskommunen Utsira var nemlig blant de første kommunene som startet med eFaktura. 1. juli 2012 skulle det innføres krav om eFaktura fra alle landets kommuner. Utsira kommune var da en av få kommuner som var helt klare til fristen.

- Vi prøver å være offensive og innfører også e-handel fra juni, forteller Rune Solevåg og fortsetter.

- Dette er å skyte spurv med kanoner for en så liten kommune som Utsira men vi føler vi må henge med i utviklingen og være oppdaterte der vi kan, sier Solevåg.

Med 211 innbyggere er Utsira landets minste kommune, og kanskje ikke den som mottar flest fakturaer?

- Nei, men det blir stadig flere inngående eFaktura, sier Solevåg.

Solevåg synes ikke det har vært noen store utfordringer forbundet med overgangen til elektronisk faktura.

- Så lenge infrastrukturen og passordene er på plass flyter det godt, sier Solevåg.

 

Vi vil gjerne høre flere erfaringer med overgangen til elektronisk fakturering. Skriv dine erfaringer i kommentarfeltet!

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"