Mine områder
Hjelp

Informasjon om utfordringer med pålogging og ytelse i Visma.net ERP

av hannelv

Vi i Visma Software er veldig lei oss for utfordringer vi har påført deg som vår kunde i forbindelse med ytelsesproblemer på Visma.net ERP. Vi vil gjerne dele informasjon med deg, om situasjonen som oppstod i forbindelse med at vi nylig flyttet datasenter fra Amazon til Microsoft.

 

Sammendrag
Visma.net ERP servere ble flyttet fra AWS (Amazon) til Azure (Microsoft) i løpet av helgen 21. og 22. oktober.
Dataene ble flyttet lørdag 21. oktober, og alle tjenester var oppe og gikk på kvelden. Vi testet og overvåket systemet søndag 22. oktober, og alle tester og overvåking viste, på det tidspunktet, at flyttingen var vellykket.


Mandag morgen 23. oktober opplevde flere kunder innloggingsproblemer og ytelsen var treg for de som kom inn i systemet. Dette skyldtes et problem med en gateway i Microsoft Azure-datasenteret, som måtte løses av Microsoft. Dette problemet påvirket 75 % av våre databaseservere, og ble løst av Microsoft mandag kveld, 23. oktober. Vi overvåket tjenesten på nytt og konkluderte med at løsningen var tilstrekkelig.


Tirsdag morgen, den 24. oktober oppdaget vi igjen redusert ytelse i Visma.net ERP. Dette problemet ble identifisert da de fleste av kundene våre logget inn kl. 08.00, og en løsning ble implementert kl. 09.00. Problemet var knyttet til nettverkskapasitet, og var ikke synlig mandag 23. oktober, på grunn av problemene med gatewayen som hindret kunder i å logge inn.

Hva gjør vi for å forhindre at dette skjer igjen?
Problemet med gatewayen til Microsoft Azure-datasenteret ble løst mandag ettermiddag 23. oktober. Vi stresstestet Visma.net ERP hele 24.oktober. All overvåkning etter kl. 09:00 den 24. oktober viser at ytelsen er tilbake til det normale. Vi vil fortsette overvåkningen av Visma.net ERP.

 

Vi beklager oppriktig for de utfordringene dette har skapt for deg og din virksomhet!

 

Ta gjerne kontakt med oss i Customer Success hvis du har spørsmål, vi er her for deg.

 

Med vennlig hilsen,
Julie Groth Grønlund, tlf: 970 81 858
Director of Customer Success

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"