Mine områder
Hjelp

Slik kan automatisering hjelpe likviditetsproblemer

av Anonymous

Likviditetsproblemer er en vanlig årsak til at selv lønnsomme bedrifter går konkurs. Det er mange gode tips til hvordan å bedre likviditeten til virksomheten din, som å gjøre gode analyser, redusere valutarisikoen og ta kontroll på lagerstyringen. Hvordan kan automatisering av inn og utfordring kan bidra til bedre likviditet?

 

 

God likviditet innebærer at du har god kontroll over inntektene og kostnadene dine. I dag bruker de fleste bedrifter et økonomisystem for å håndtere denne prosessen. Selv om de fleste er godt kjent med å bruke økonomisystemer, er det overraskende mange som ikke har tatt i bruk automatiseringene som er tilgjengelige i disse løsningene. 

 

Les mer i Visma Digital Index

5 oppgaver økonomisystemet kan håndtere for deg

Valg av faktura-format

Når du sender en faktura til kunden din, kan økonomisystemet ditt automatisk vurdere hvilken måte det er best å sende fakturaen på til denne kunden. Bør den sendes som EHF, PDF eller via post? Statistikk viser at elektroniske fakturaer betales oftere på tid og riktigere enn andre fakturaer, som kan ha stor innvirkning på likviditeten din. 

Purring- og inkassorutine

Prosesser for purring og inkasso er krevende og til tider langtekkelig. Det kan derfor kreve store interne ressurser. Heldigvis tilbyr mange økonomisystemer muligheten for å automatisere purre- og inkassorutine. Varslene sendes da automatisk fra økonomisystemet ved manglende innbetaling. Er det en faktura som ikke skal purres på, kan du gjøre de nødvendige justeringene i økonomisystemet ditt.

Oversikt over inntekten

Siden økonomiløsningen er koblet direkte til banken din, vil inntektsoversikten hele tiden oppdateres. Det gjør at du har full kontroll over at du faktisk får pengene inn på konto, og har oversikt over inntektene dine til enhver tid. 

Bokføring av utgifter og godkjenning av dem

Når du mottar en EHF-faktura vil økonomisystemet kunne vurdere, helt automatisk, hvordan utgiften bør bokføres. Hvis den skal godkjennes av noen, blir den sendt automatisk til riktig person som kan godkjenne utgiften direkte fra mobilen. 

Oversikt over utgifter

Mottar du en faktura i banken, blir informasjonen direkte overført til økonomisystemet. En slik automatisering gjør det mulig for deg å ha full oversikt over leverandørkostnadene dine i sanntid. Da kan du også se om det bør gjøres justeringer for å bedre likviditeten til bedriften.

Automatiser i eget tempo

Folk er forskjellige. Bedrifter er forskjellige. Noen ønsker å ta i bruk alle de nevnte mulighetene for automatisering med én gang. Noen ønsker å ta en prosess om gangen. Siden disse mulighetene allerede er tilgjengelige i økonomisystemet ditt, kan du selv velge tempoet på automatiseringen. 

 

Vårt råd er å komme i gang. God likviditet har aldri skadet noen bedrifter. Dårlig likviditet kan skade selv de mest lønnsomme. 

 

Les mer i Visma Digital Index

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"