Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

Maksukehotuksen kirjaaminen

tekijä Anonymous

Hei,

Ohjetta kaipailisin seuraavaan, ei ainakaan heti löytynyt, kun täältä Communitystä etsiskelin; kun asiakas maksaa laskun maksukehotuksen tiedoilla, kuinka suoritus kirjataan Passeli Yrityksen Laskutuksenhallintaan? Pääoma, korot ja ja maksukehotuskulut?
Maksukehotuksen laadinta 

2 VASTAUSTA2
Niina Kataja
VISMA

tekijä Niina Kataja

Hei!

 

Kirjataan suoritus-kenttään saatu summa. Jos suoritus kentän arvo on suurempi, kuin laskun avoin saldo, ohjelma ehdottaa yli menevän suorituksen kirjaamista korko oikaisulajiin. Laskun korko -kentässä näkyy laskusta kirjauspäivään mennessä kertynyt korko. Tieto näkyy vasta kun kirjauspäivä on ylittää eräpäivän sallitun myöhästymisen verran. Suorituksen kirjaus käyttää viivästyskoron laskennassa jakajana 365 päivää ja karkausvuosina 366 päivää. 

Vienti korkorekisteriin -valinnalla määritellään viedäänkö laskun korko rekisteriin. Oletusarvona tässä kentässä on asiakaskorttiin annettu tieto, jota voi suorituskohtaisesti muuttaa. Korkorekisteri merkintä edellyttää, että tämä optio on valittu sekä kirjauspäivä on suurempi kuin eräpäivä + sallittu myöhästyminen. Korkorekisterimerkintää tehdessä ei sallittuja myöhästymispäiviä huomioida. Myöhästymispäivät ja korot lasketaan tällöin toteutuneiden myöhästymispäivien mukaan.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

 

Kiitos vastauksesta. Olisi hyvä, jos tästä saisi ihan konkreettisen esimerkin kuvankaappauksella.

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!