peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Viimeisimmät aiheet

Aikaisempaan viestiin viitaten. Maanantai tuli eikä kukaan soittanut vaikka luvattiin. Soitin taas tukeen josta eri henkilö otti asia hoitaakseen. Suurin piirtein samoja asioita kokeiltiin taas tunnin verran ja sitten eväät loppuivat. Epäili meidän verkossa olevan joitain vikaa. (Kaikki muut asiat verkossamme toimivat ennen ja jälkeen päivityksen, paitsi Passeli). Tämän jälkeen vismalta ei oltu missään yhteydessä.Asia lopulta ratkesi omin voimin. Serverimme win7 asetuksissa oli oletuksena vain tärkeiden päivityksen automaattinen asentaminen. Ei niin tärkeiden joukossa oli kuitenkin elintärkeä päivitys passelin kannalta. Tämän päivityksen jälkeen ohjelma toimi kuten pitää.
Palkkalaskelmien lähetys sähköpostilla toiminto poistuu 1.1.2020 lähtien. Muutos on seurausta uudesta GDPR tietosuojalain linjauksesta, jonka mukaisesti henkilön yksityistietoja kuten esim. henkilötunnusta sisältäviä dokumentteja ei saa lähettää ilman erikseen suojattua lähetyskanavaa. Jatkossa tietoturvalain mukainen tapa toimittaa palkkalaskelmia on verkkopalkka. Ohjeet verkkopalkka toiminnon käyttämiseksi alla olevasta linkistä: https://community.visma.com/t5/Passeli-Yritys-kayttovinkit/Verkkopalkan-edut/ta-p/149360
Moi,olisi hyvä jos tuon varastopäiväkirjan saisi koskemaan myös tuotekortin alaryhmiä, nyt näyttää tuloksen vain tuotekortin pääryhmälle .. eli varastokirjanpito => Raportointi => varastopäiväkirja. Mikäli tuoteryhmäksi valitsee jonkun muun kuin tuon pääryhmän on tulos puhdas nolla, meillä tuo pääryhmä jakautuu sitten noissa muissa ryhmissä useaan alaryhmään, toiveen että joskus tulee tämä ominaisuus jossa tilastoinnissa voi käyttää myös näitä alaryhmiä.
Valtiokonttorin ohjeet verkkolaskun EN16931 Eurooppa-normin vaatimuksista
Tulorekisteri tietojen mitätöinti tulee tehdä vain tietyissä tilanteissa koska mitätöinnin yhteydessä ilmoitettu tieto poistetaan kokonaan Tulorekisteristä. Palkkatietoilmoituksen mitätöinti tehdään vain seuraavissa tilanteissa: ▪ maksupäivän korjaus ▪ palkanmaksukauden korjaus ▪ suorituksen maksajan ja tulonsaajan asiakastunnisteiden korjaus ▪ Sijaismaksaja-tietoryhmän varsinaisen työnantajan asiakastunnisteiden korjaus ▪ tulonsaajan syntymäajan korjaus ▪ eläkejärjestelynumeron korjaus ▪ työtapaturmavakuutusyhtiön tunnisteen tai vakuutusnumeron korjaus ▪ Vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppi -tietojen korjaukset: ▪ Ei vakuuttamisvelvollisuutta -tietojen muutokset taannehtivasti ▪ Ei kuulu Suomen sosiaaliturvan soveltamispiiriin -tietojen muutokset taannehtivasti. Työnantajan erillisilmoitus mitätöidään vain seuraavissa tilanteissa: ▪ kohdekauden korjaus ▪ suorituksen maksajan asiakastunnisteiden korjaus ▪ eläkejärjestelynumeron korjaus ▪ työtapaturmavakuutusyhtiön tunnisteen tai vakuutusnumeron korjaus. Yleensä tiedot korjataan siis tekemällä korvaava ilmoitus eli korjausilmoitus. Korjaustositteen ja korjausilmoituksen tekemiseen löydät tarkemman ohjeen täältä. Mitätöinnin luominen ohjelmalla: Passeli Yritys palkkaohjelmalla ilmoitusten mitätöinnit on suoritettavissa Tulorekisteriaineistot -toiminnossa. Työkaluvalikossa on Mitätöi aineisto -painike, mitätöinti luodaan aktiivisena olevasta aineistorivistä. Mitätöinti aineisto on lähetettävä tulorekisteriin ja saatava se "Käsitelty"-tilaan ennen kuin tehdään korjaavia toimenpiteitä ja korjausilmoituksen lähetystä Tulorekisteriin. Palkkatietoilmoitus Lähetetty aineisto mitätöidään, valitsemalla Palkkatietoilmoitus mitätöitäväksi. Erikseen avautuvasta ikkunasta valitaan henkilö tai ne henkilöt joiden ilmoitus mitätöidään. Luotu mitätöintiaineisto lähetetään Tulorekisteriin ja odotetaan että mitätöintiaineisto saa "Käsitelty"-tilan. Kun Mitätöintiaineisto on hyväksytty Tulorekisterissä tehdään tarvittavat muutokset ja korjaukset palkkakaudelle tai muihin tarvittaviin toimintoihin ja luodaan palkkakaudelle korjaustositteet ja lähetetään palkkatietoilmoituksen korjausilmoitus Tulorekisteriin. Mitätöinnin jälkeen tehtävällä aineistolla on Vers numero 0 (nolla), kuten alkuperäiselläkin aineistolla. Työnantajan erillisilmoitus Lähetetty aineisto mitätöidään, valitsemalla Työnantajan erillisilmoitus mitätöitäväksi valitsemalla aineisto luettelosta ja luomalla mitätöintiaineisto ja lähetetään aineisto Tulorekisteriin. Tarvittaessa tehdään muutoksia ja korjauksia ja luodaan työnantajan erillisilmoituksen aineisto uudelleen ja lähetetään se tulorekisteriin. Mitätöinnin jälkeen tehtävällä aineistolla on Vers numero 0 (nolla), kuten alkuperäiselläkin aineistolla.