Mijn Communities
Help

Portaal mei 2021

25-05-2021 07:53 (Bijgewerkt op 01-03-2022)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 742 Weergaven

24-05-2021

Overstappen op 2-factor authenticatie

Nieuwe inloggen

Per 1 juli 2021 kunnen medewerkers en managers niet meer met hun oude account inloggen en is de nieuwe manier van inloggen in Youforce extra beveiligd met 2-factor authenticatie. We hebben het ‘nieuwe inloggen’ al bijna twee jaar beschikbaar en gaan de huidige manier van inloggen - dus zónder 2-factor authenticatie - op 1 juli 2021 deactiveren. Het nieuwe inloggen vereist niet alleen een wachtwoord - iets dat je weet -, maar ook een 2e-factor - iets wat je hebt -.

Vanaf 24 mei zien gebruikers die nog inloggen via https://login.youforce.biz/ én nog geen account met 2-factor authenticatie hebben, na het inloggen een tussenpagina. Via de knop Activeer kunnen zij hun nieuwe account activeren. Er is een optie om het later te doen waarbij de gebruiker wordt ingelogd in het portaal maar de melding ieder keer bij het inloggen toch weer verschijnt ter herinnering.

activatiefinal1.png

Bij het activeren, kiezen de gebruikers een inlognaam en een nieuw wachtwoord. Ook is het mogelijk om in de derde stap het herstel e-mailadres te wijzigen. Na het succesvol aanmaken van het account loggen de gebruikers in via: https://youforce.raet.com/yf-login/. Bij de eerste keer inloggen wordt de 2-factor authenticatie aan het account gekoppeld.
Meer informatie hierover vind je in de lijst met veelgestelde vragen: https://community.raet.com/producten/youforce-portaal/support/w/veelgestelde-vragen/1266/youforce-in...

Gebruikers die op de ‘oude manier’ inloggen - maar een geactiveerd account hebben voor het nieuwe inloggen - zien deze melding:

activatiefinal2.png

Met 2-factor authenticatie loggen medewerkers en managers voortaan in via: https://youforce.raet.com/yf-login/

Let op: bovenstaande geldt niet voor professionals die inloggen met een certificaat. Het nieuwe inloggen is voor deze groep nog in beta fase en wordt later gemigreerd.

Meer informatie vind je in de lijst met veel gestelde vragen.

Of bekijk de handleiding.

 

Publishing Date : 5/25/2021

Medewerkers