Mijn Communities
Help

Youforce Docs 2019-04

28-03-2019 18:13
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 506 Weergaven
Dit document bevat een beschrijving van nieuwe functionaliteit en verbeteringen in deze release. De wijzigingen komen deels voort uit meldingen en berichten van onze klanten. Waar het relevant is, verwijzen wij met een nummer naar ons interne systeem waarin wij meldingen van klanten (wijziging …) registreren.

Algemeen

Dit document bevat belangrijke aanvullende informatie voor de Youforce Doc-release op donderdag 4 april 2019.

Nieuw

Aanvullende lettertypes

Waarom

We hebben verzoeken ontvangen om extra lettertypes te ondersteunen in documenten die zijn aangemaakt met Youforce Docs. We installeren doorgaans geen extra lettertypes omdat hier licentiebedragen mee gemoeid zijn. Dit kost jaarlijks een aanzienlijk bedrag, vooral voor generieke apps zoals Youforce Docs. Er zijn echter veel Open Source lettertypes die gratis kunnen worden gebruikt voor commerciële activiteiten. We hebben besloten de vijf populairste Open Source lettertypes te installeren voor algemeen gebruik. Een aantal hiervan zijn gelijkwaardig aan bekende commerciële lettertypes.

  • Open Sans
  • Source Sans Pro
  • Roboto
  • Libre Franklin
  • PT Sans
  • C39barcode

Hoe

Bovenstaande nieuwe lettertypen zijn toegevoegd aan onze merge-applicaties, die in de Docs Designer (Template Editor) kunnen worden gebruikt. U dient deze lettertypes echter eerst op uw lokale Windows-computer te installeren om ze beschikbaar te stellen in de Font Picker. De lettertypes u downloade gedownload via de Youforce Docs publicatiepagina in Youforce. Hier vindt u ook een opsomming van de aanbevolen standaard Windows lettertypes die in documenten kunnen worden gebruikt, aangezien niet alle Windows lettertypes geschikt zijn voor gebruik in documenten.  Er zijn aanzienlijke infrastructurele veranderingen nodig om nieuwe lettertypes beschikbaar te stellen. Bovendien zijn niet alle lettertypes geschikt voor gebruik in Docs. Daarom installeren we niet zomaar lettertypes, zelfs wanneer ze Open Source zijn. Wanneer een verzoek voor een nieuw lettertype wordt ingediend, stellen wij per aanvraag vast of de lettertypen worden toegevoegd. Het is namelijk zo dat de ontvanger van een document (bijvoorbeeld een medewerker) het document ook moet kunnen openen. Daarom moet het lettertype worden opgenomen in het document. Dit betekent ook dat het document groter wordt. We raden sterk aan een van de aanbevolen lettertypes te kiezen om problemen te voorkomen. 

Uw actie

Voordat u een van deze nieuwe lettertypes kunt gebruiken, moet u het downloaden. Ga naar de Publicatiepagine van Youforce Docs en download en installeer de lettertypen uw lokale Windows computer waarop u de Docs Designer (Template Editor) wilt gebruiken. Ook de handleiding Templatebeheer is te vinden op de publicatiepagina.

Let op. U kunt de nieuwe fonts pas gebruiken na de release van Youforce Docs. Dus vanaf 5 april kunt u deze fonts gebruiken in de diverse templates.

Publishing Date : 3/28/2019

Actieve onderwerpen