Mijn Communities
Help

Wat is het Peppol-netwerk?

12-05-2022 16:00
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 549 Weergaven

Peppol is de internationale standaard voor het verzenden, ontvangen en verwerken van elektronische facturen (e-facturen).

 

Met Peppol kunnen overheden, bedrijven en andere organisaties eenvoudig, snel, veilig en betrouwbaar elektronische berichten (zoals e-facturen) uitwisselen. 

 

U kunt op het Peppol netwerk aangesloten worden via een zogenaamde serviceprovider, via de meeste boekhoudpakketten is het mogelijk om e-facturen te ontvangen en te versturen via het Peppol-netwerk. Voor u als Visma.net klant is dit mogelijk via onze AutoInvoice service, welke standaard beschikbaar is.

 

Het Peppol netwerk is wat dat betreft vergelijkbaar met het mobiele telefonienetwerk waarop meerdere telefonie aanbieders actief zijn die allemaal met elkaar kunnen communiceren.

 

In Nederland controleert en overziet de Nederlandse Peppol Autoriteit het Peppol netwerk. 

Onderstaande animatievideo van de Nederlandse Peppol Autoriteit laat nog eens zien hoe het versturen van een e-factuur via het Peppol netwerk er ongeveer uit ziet:

 

 

Peppol inschakelen

Om e-facturen via Peppol te kunnen ontvangen moet u in de instellingen van AutoInvoice aangeven dat u graag e-facturen via Peppol wilt ontvangen door het schuifje naar rechts aan te zetten zodat deze groen wordt.

 

In deze veelgestelde vraag leest u terug u hoe dit precies kunt doen:

Uw elektronisch factuuradres opzoeken in AutoInvoice 

 

Meer informatie

Wat zijn e-facturen?

5 voordelen van e-facturen

eLearning AutoInvoice

Medewerkers