peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

ALV-raportin peruminenYritän tulostaa ALV-raporttia uudelleen, mutta kausiveroilmoituksen kaikki riv

tekijä Tuula Lampinen

Yritän tulostaa ALV-raporttia uudelleen, mutta kausiveroilmoituksen kaikki rivit näyttävät nollaa. Kuinka saan peruttua jo muodostetun ALV-raportin ja tulostettua sen uudelleen?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Tuula Lampinen
VISMA

tekijä Tuula Lampinen (Päivitetty ‎08-11-2017 14:52 tekijä Tuula Lampinen VISMA )

Jos ALV-raportin yrittää tulostaa uudelleen sellaiselta kaudelta, josta kausiveroilmoitus on jo muodostettu, raportin rivit näyttävät nollaa. Visma Businessissa on kuitenkin mahdollista perua jo muodostettu ALV-raportti ja tulostaa se uudelleen.

Kohdassa Kirjanpito | ALV | ALV-ilmoitus Suomi ja ALV-kaudet –välilehdellä voi tarkistaa onko ALV-raportti kaudelta jo luotu. Jos ALV-raportin nro –kentässä on numero, on kaudesta muodostettu jo ALV-raportti. ALV-raporttiloki –välilehdellä voi perua kyseisen kauden ALV-raportin valitsemalla aktiiviseksi peruutettavan raporttirivin. Tämän jälkeen valitaan Käsittely | Peruuta ALV-raportti.

1.JPG

 

Mikäli ALV-raportin erää ei ole päivitetty kirjanpitoon, voi perumisen yhteydessä valita Poista päivittämätön erä. Jos erä on jo päivitetty kirjanpitoon, tarjoaa ohjelma automaattisesti päivitetyn erän kääntämistä, jolloin muodostuu alkuperäisen tositteen kumoava tosite. Mikäli kausi on jo suljettu, tulee sulkemispäivää vielä muuttaa, jotta kauden tosite voidaan siirtää vielä kirjanpitoon. Ohje sulkemispäivän vaihtamiseen löytyy täältä.

2.JPG

 

ALV-raportin perumisen jälkeen ko. kaudesta voi muodostaa ja tulostaa kausiveroilmoituksen uudelleen. Ohje ALV-raportin tulostamiseen löytyy täältä.