peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tervetuloa DigitalBooker Communityyn!

Sivuiltamme saat ajankohtaista tietoa ohjelmistosta, voit keskustella muiden käyttäjien kanssa sekä löydät nopeasti hyödyllisiä neuvoja ohjelman käyttöön liittyen.

Viimeisimmät aiheet

L7:ssa voi tulostaa tuoterekisteristä viivakooditarrat rajaten tietyltä tuotekoodiväliltä. Olisiko mahdollista saada määritettyä tulostus myös hyllypaikoittain / hyllypaikkavälejä rajaamalla? Tästä olisi todella iso apu, kun koodataan uusia nimikkeitä uusille hyllypaikoille.
Olen vuosikaudet kaivannutL7:aan mahdollisuutta pystyä määrittelemään pikanäppäimiä, tai niitä olisi valmiiksi määritetty.Esim. tuoterekisterissä on pikatulostukselle Ctrl+P, mutta muita ei taida ollakaan. Olisi erittäin kätevää, jos käytössä olisi vaikkapa nämä - winkkarimaailmasta tutut -tuotehaulle Ctrl+F, tallennukselle Ctrl+S ja rakenteen tekemisessä uudelle nimikkeelle Ctrl+N, sulje ikkuna Ctrl+C, lopeta Ctrl+Q jne. Varsinkin rakenteita ja nimikkeitä luodessa tarve korostuu!Ctrl+P on kuitenkin määritetty, joten olisiko mahdollista määrittää muitakin?
Jos haluat että asiakkaasi pääsevät jonottamaan tunneille, voit ottaa App Storesta käyttöön Odotuslista tunneille-osion. Odotuslista mahdollistaa asiakkaille jonotustoiminnon tunneille. Jokainen odottaja saa jonotusnumeron ja henkilöille ilmoitetaan sähköpostitse jos edeltävä henkilö peruu varauksensa. Huomaa että jonotusapp toimii tällä hetkellä ainoastaan tunneilla, eli EI esim. kursseilla. Olemme saaneet paljon toiveita siitä että tämä saataisiin toimimaan myös kursseilla, ja asia on kehityksen alla. Kun otat jonotuksen käyttöön, toimii se silloin kaikissa tunneissa automaattisesti ja näkyy asiakaspuolella tunnin kohdalla. Eli mikäli tunti on jo täynnä, voi asiakas halutessaan ilmoittautua jonoon kyseiselle tunnille. Kun asiakas klikkaa itsensä jonotuslistalle, näkee hän heti kuinka monta jonossa on ennen häntä.
Nyt kun GPDR on ollut hetken voimassa meille tulee jonkin verran pyyntöjä että asiakkaat haluavat poistaa asiakastilin. Tällä hetkellä he eivät voi sitä tehdä itse ja se työllistää meitä vähän. Olisiko mahdollista sallia asiakkaiden itse poistaa tili
Tämä ominaisuus on julkaistu kaikkiin järjestelmiin. Tuntien raportit tulevat vielä lisänä pikkasen jälkikäteen.
Eniten kehuja saaneet kirjoittajat