Minun alueeni
Apu
orbispaula
CONTRIBUTOR **

10-numeroinen CN-tullinimike Novan varastokirjanpitoon

tekijä orbispaula

EU:n ulkopuolelta tuotaville tavaroille pitäisi laittaa 10-merkkinen tullinimike, eikä Novan CN-nimikkeeseen mahdu kuin 8 merkkiä. Tietyillä "spesiaalituotteilla" on eri tullimaksuja.

Miten tämä kannattaisi ratkaista?

2 VASTAUSTA2
Sami Soinila
VISMA

tekijä Sami Soinila

Moi,

 

Novassa käytetään 8-merkkistä Euroopan yhteisön yhdistetty nimikkeistöä https://tulli.fi/tilastot/cn-nimikkeisto mutta ei 10-numeroista Taric-nimikkeistöä. Intrastat raportointi käyttää 8-numeroista CN-nimikkeistöä.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Tämä alkoi kiinnostamaan koska meilläkin ulkomaantoimintoja on ja kysyin meidän vientisihteeriltä näkemystä: "Kyllä tuo pitää paikkansa, mutta viennissä EU:n ulkopuolelle ja EU kaupassa riittää 8-numeroinen tullinimike eli ei vaadi muutoksia meillä. Tuonnissa 10-numeroinen. Meillä aika vähän tuontia ja ostolaskuilla lienee tuo tieto jo valmiina. "

Tästä nyt ei siis teille apua mutta tuli sellainen mieleen että jos spesiaalituotteita on rajallinen määrä niin sellaisen saa tulosteille sitten vaikka räätälöidyksi tyyliin: JOS tuotekoodi on HILAVITKUTIN tulosta '10-numeroinen tullikoodi' muuten normaali tullikoodi tjsp.  Mielikuvitus on rajana. Mutta toki onhan se epäeleganttia. Mutta esimerkiksi meillä on tullut vastaan tilanteita joissa USA:n "pään" tullikoodi ei olekaan sama kuin "meidän pään" joten ehkä kehitysideana voisi olla jokin rinnakkainen tullikoodi-kenttä johon mahtuisi haluttu pidempi tai vaihtoehtoinen tullikoodi ja sen kuvaus. Se voisi olla hyödyksi raporttejakin miettiessä. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.