peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
CHAMPION ***

Asiakaskohtainen tarra /tarroja

Vaikka pyritään käyttämään samanlaista tarrapohjaa pakkaustarroissa niin aikojen kuluessa tilanne on hyvin monimutkaistunut ja ylläpito hankaloituu.

On asiakkaita joille tarvitaan lisätarroja (jotka kertovat tullin tarvitsemia lisätietoja tai materiaalitietoja) ja on asiakkaita joiden tarroissa on eri logo (ketjun logo, meidän logo, brandin logo) ja on eri tarrapohjia eri markkina-alueille. Onko muilla näin monimutkaisia tarpeita? Kerron ensin mitä toivoisin ja sitten miten meillä nyt on.

Toivoisin että voisi Tuotanto-ajon tulosta tarra-option lisäksi olla mahdollisuus valita toinenkin tarra esim. lisätarra-optiolla. Lisäksi ehdotettu tarrapohja (asiakasnumero.rpt) on erittäin hyvä, mutta olisi mainiota jos noita voisi niputtaa. Eli esim. asiakaskortistossa olisi kenttä tarrapohja - ja jos se on tyhjä niin ehdotus otettaisiiin asiakasnumero.rpt - mutta jos siinä olisi jokin asetus niin poimiutuisi sen mukaan. Tällöin voisi saman ketjun asiakkaille määritellä että tälle asiakasnumerolle ehdotetaan tätä tarrapohjaa.

**

Meillä siis on nyt Novan asiakaskortistossa KOTISIVU-kenttä valjastettu kertomaan se logo mitä pakkaustarroille halutaan tyyliin "j:\nova8\logot\asiakas.jpg" - tällä hoituu vakiotarrapohjan käyttö isossa osassa. Mutta sitten on isoja asiakkuuksia (ulkomailla) joille on tietty raporttipohja kopioitu esim. 3005.rpt - tämä on selkeää silloin kun noita poikkeuksia on muutama mutta kun niitä alkaa olla kymmeniä niin riski että muutostilanteessa unohtuu kopioida se sama tarrapohja joka paikkaan jokaiselle eri nimelle. Lisäksi työmääräinten yhteydessä meille tulostuu tarkistustarrat joihin pätee samat lainalaisuudet - raporttipohja valitsee tarravariaation ehtolauseiden perusteella jonne siis pitää aina minun erikseen tehdä muutos jos uusi asiakas tulee.

**

Ehkä tämänkin härdellinn saisin kierrettyä jollain kentän valjastamisella ja tekemällä niin raskaasti räätälöidyn tarrapohjan jossa on kaikki variaatiot mukana. Mutta ajattelin silti nostaa vähän keskusteluun että jääkö muille asiakkaille nykyiset tarra-asetukset joskus kömpelöiksi? Kömpelöintä on se, että kaikki muutokset tarvitsevat Crystal Reports -osaamista, joka tarkoittaa etttä meillä asiat jonottavat minun työputkessani.

2VASTAUSTA2
Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Asiakaskohtainen tarra /tarroja

(updated by orbispaula ‎05-06-2019 12:38 )

Meillä tehdään Novan ulkopuolella nyt manuaalisesti asiakaskohtaisten tarrojen lisäksi tuotekohtaisia tarroja/tarrasarjoja esim. tulostetaan normitarran lisäksi omaksi tarraksi isolla tuotteen pituus tai joku tilausrivikohtainen tieto. Tai tulostetaan tuotteeseen sisälle nimikyltti jossa sarja/eränumero.

Highlighted
CHAMPION ***

Vastaus: Asiakaskohtainen tarra /tarroja

Meilläkin on välillä jouduttu manuaalitarroituksiin mutta niistä toki yritetään pysyä erossa.

Meillä iso tekijä on työmääräin, joka on raskaasti räätälöity, siinä on joka työvaiheelle oma sivunsa ja lopuksi tarkastuspistettä varten vielä tuotteeseen ennen pakkausta liimattavia tarroja. 

Tuotantoajon tarrat ovat pakatun tuotteen päälle liimattavia ja näissä sitten on myös erilaisia tarpeita.