Minun alueeni
Apu
nicklasuusitalo
CONTRIBUTOR **

Asiakaskohtaisen hinnaston poisto

tekijä nicklasuusitalo

Huomasimme että poistettaessa vanhoja asiakkaita massana (Poista asiakkaita valikon kautta) asiakkaiden asiakaskohtaisia hinnastoja jää Novaan roikkumaan (löydettävissä Varaston -> Hinnastojen muokkaus). Onko tämä vika vai ominaisuus ja pystyykö tuota mitenkään ratkaisemaan?

1 VASTAUS1
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei Nicklas,

 

Kiitos viestistäsi.

Tuollainen kuulostaa kyllä ohjelmavirheeltä jos ohjelma noin on toiminut. Testasin kuvauksesi perusteella saanko tuon tilanteen toistettua Nova 10.4 tai testauksessa olevan Nova 10.5 versiossa ja en saanut tuota toistettua massapoistolla enkä yksittäisen asiakkaan poistamisella.

Alla esimerkki Nova 10.4 miten testasin, eli poistin kaksi asiakasta joilla molemmilla asiakashinnasto. Poistoajon jälkeen ei Varastokirjanpidonkaan kautta löytynyt poistettujen asiakkaiden hinnastoja 'hinnastojen muokkaus'- näkymässä.

 

Jos perustat jonkin tuollaisen poistetun asiakkaan uudelleen ohjelmaan samalle numerolle niin löytyykö hinnastotiedot tiedosto > hinnasto - näkymästä asiakaskortistosta edelleen? 

 

Saat asiakkuuden perustettua samalle numerolle kun menet ensin Novan aloitusnäkymään ja muutat väliaikaisesti numerosarjoihin asiakaslajiin yhtä pienemmän numeron kuin poistetun asiakkaan numero ja perustat sen jälkeen uuden asiakaskortin. 

 

Lopuksi on hyvä muistaa korjata numerosarjoihin se numero joka siellä alunperin oli, sillä ohjelma pitää siellä kirjaa siitä mikä on viimeisimmän asiakaskortin numero.

 

Screenshot_306.png

Screenshot_307.png

Screenshot_308.png

 

-Olli, Visma Sovellustuki

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.