Minun alueeni
Apu
Atexor
CONTRIBUTOR *

Asiakaskortiston maa-kenttä

tekijä Atexor

Asiakaskortiston Maa-kenttä toimii niin, että jos joku kirjoittaa siihen jotain, se tallentuu uutena vaihtoehtona valittavaksi maaksi. Tästä seuraa se, että jos tietuetta tallentava ei tarkista/katso/löydä oikeaa maata, se kirjoitetaan sitten itse siihen kenttään. Tämän johdosta maa-kentässä saattaa olla useita vaihtoehtoja näennäisesti samalle maalle, mutta ne on esim. kirjoitettu väärin, tai suomeksi tai englanniksi tai on käytetty lyhenteitä. Erityisesti lyhenteet aiheuttavat päänvaivaa varsinkin Suomen kohdalla. Joihinkin tietueisiin on tallennettu lyhenne FI, kun pitäisi olla Finland. Tästä taas seuraa se, että raportointi ei toimi oikein, eikä tuota FI lyhennettä voi hakea asiakaskortistosta, kun haku FI tuottaa tuloksena myös kaikki Finland tietueet.

 

Kysymys kuuluu, millä ihmeellä löydän nuo FI-tietueet asiakaskortista että ne voisi korjata muotoon Finland? Yksittäin selaus ei oikein innosta.

2 VASTAUSTA2
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎05-06-2023 09:06 tekijä Olli Hietala VISMA )

Hei,

 

Tuollaisen tilanteen korjaaminen onnistuu helpoiten Asiakaskortiston Massamuokkaus-toiminnolla joka löytyy ohjelman muokkaa-valikosta. Jos toiminto ei käynnisty niin tarkista Novan aloitusnäkymästä Asetukset > Käyttäjäkohtaiset asetukset -ikkunasta, että sinulla on määritettynä käyttökieli sillä se on pakollinen tieto Novan uusissa toiminnoissa.

 

Massamuokkauksella voit rajata Maa-kentän perusteella asiakkaat joilla on kentässä nyt arvona Finland ja alaosassa taas kerrot mitä haluat näille asiakkaille tehdä. Eli voit ajaa heille Maa-kenttään arvon FI. (Tuo uusi arvo pitää tässä tapausksessa olla ohjelmassa perustettuna eli käytetty vähintään yhdellä asiakkaalla.)

(Kuvassa nyt päinvastoin mitä kysyttiin mutta periaate sama. 😅 )

 

OlliHietala_0-1684474743852.png

 

-Olli, Visma Sovellustuki

 

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Taas oppii uutta Novasta. Pitäisi ilmeisesti oikeasti ottaa ohjekirjat kauniiseen käteen - tai edes omaan käteeni - ja lukea kaikki alusta pitäen. Kiitos! Ja jo tässä vaiheessa hyvää ja ansaittua kesää teille kaikille ja etenkin eturintaman helpparin väelle. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.