Minun alueeni
Apu
umaunu
CONTRIBUTOR ***

Asiakaslajien numerointi

tekijä umaunu (Päivitetty ‎26-02-2020 15:20 tekijä umaunu )

Meillä on käytössä Visma Novassa mm. asiakaslajit "asiakas" ja "sopimusasiakas".

Näillä molemmilla on omat juoksevat numerosarjansa.

Sopimusasiakkaita ei ole kuitenkaan vielä omaan ryhmäänsä laitettu.

Haluaisin siirtää asiakkaita sopimusasiakkaaksi, mutta en haluaisi, että numerointi muuttuu.

Onnistuuko tämä siirto niin, että sekä "asiakas" että "sopimusasiakas" käyttävät samaa numerosarjaa?

 

Ulla-Maija Maunu
4 VASTAUSTA4
Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

tekijä Marko Koivuniemi

Numerosarja on ennenkaikkea eleganttiusasia - muutenhan laji tekee jo riittävän erottelun. Toki myös haku on hankalaa sillä haku etsii vain siitä lajista jossa majailet. Numerosarja määrittelee sen mitä ehdotetaan seuraavaksi numeroksi. Eli voit ihan surutta siirtää olemassolevat sopimusasiakkaat omaan lajiin mutta teet sitten uuden numerosarjan jolloin uusi sopimusasiakas ehdottuu sen sarjan numerolle. Samaa numerosarjaa ei kannata mielestäni suoraan pitää koska sitten jos toisessa lajissa on jo samannumeroinen asiakas tulee lisäysyrityksestä virheilmoitus. Numerosarjoja muuttamalla aina käsin tuokin toki on mahdollista. Jos siis nyt asiakkanne ovat numerot 1:stä alkaen ja viimeisin asiakasta on 1234 niin voit perustaa uuden sopimusasiakkaiten sarjan jonka ensimmäiseksi asiakasnumeroksi tulee vaikka 50000 (kokoluokka ihan hatusta). Siitä huolimatta tuossa lajissa voi olla vaikka kuinka monta numeroa 1-1234:n välillä mutta uudet asiakkuudet noudattavat numerosarjan ehdottamaa numeroa. Kun perustetaan uusi normaali asiakas niin se saa numeron 1235.  Tosin meillä on tehty myös niin että eri tarpeisiin on tehty oma asiakasnumeronsa silloinhan esimerksi normaaliasiakkaan laskutusasiakasnumeroksi voisi määritelly sopimusasiakkaan numeron. 

Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

tekijä Marko Koivuniemi (Päivitetty ‎26-02-2020 19:12 tekijä Marko Koivuniemi )

HUOM!  Tein testikannassa testiasiakaslajin, jolle laitoin saman numerosarjan kuin toimittajalajille.

Homma taitaa toimia asiakkaiden lisäyksien osalta ihan ok. Ongelmaksi jää vain asiakkaan etsiminen.

(Numerosarja-näkymä ei päivity ja luulin että ongelma että 2 tilauslajilla on sama sarja mutta ilmeisesti nyky-Nova hanskaa tuon mukisematta.)

umaunu
CONTRIBUTOR ***

tekijä umaunu

Hei Marko ja kiitos vastauksista ja testauksista.

Vielä pitänee testata sitä, että kun asiakkaalla on jo numero eli hän on asiakaskannassa ja laji vaihdetaan sopimusasiakkaaksi, niin pysyykö tuo numero.

 

Vismalle olisi kyllä kehittämistoiveena, että olisi mahdollisuus hakea yhtä aikaa kaikista asiakaslajeista, sillä on suuri vaara, että tosiaan tulee tupla-asiakkaita, kun käyttäjät eivät huomaa etsiä eri lajeista.

 

Ulla-Maija

 

Ulla-Maija Maunu
Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

tekijä Marko Koivuniemi

Valitettavasti lajin vaihto -toiminto vaihtaa numerosarjan. (Kokemuksesta tiedän että lajin vaihto kyllä onnistuu ja toimii jos lajin vaihtaa suoraan tietokantaan pienellä sql-skriptillä mutta se on tietysti toimenpiteitä, jotka eivät ole suositeltavia eivätkä tuettuja. Meillä tuohon päädyttiin juuri samasta syystä että haluttiin eriyttää asiakkaita ryhmiin.) Novassa toki on myös "Muuta numero"-toiminto jolla sitten voi muutoksen tehdä takaisin eikä se silloin tarkista onko uusi numero oikean lajin numerosarjassa vaiko ei. Eli "Lajin vaihto" NNN -> MMM ja sitten "Muuta numero" MMM -> NNN pitäisi toimia. Oletan että numeron avulla tiedot ja historiat yhdistyvät. Mutta tähän ehkä kannatta odottaa Visman vastausta.

 

Tuo etsiminen olisi kyllä kätevä olla lajiriippumaton oli kyseessä sekä asiakaskortisto että myyntitilaukset. Usein puhelinkyselyitä kun tulee niin pitää etsiä tiettyä tilausta ja ei aina ole varmaa missä lajissa se on. Itse asiassa myyntitilausten etsimisestä nykyisen lajien ulkopuolella teinkin kehitysehdotuksen 775052 vuonna 2018 mutta se sai vain kuittauksen että "pyrimme ottamaan huomioon suunnittelussa."

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.