Minun alueeni
Apu
JarnoK
CONTRIBUTOR ***

Asiakkaan nimikkeet tilaukselle

tekijä JarnoK

Samalla koodilla olevaa tuotetta myydään useille asiakkaille ja jotkut haluavat omat nimikkeet tilaukselle. Nyt ohjelma hakee nimiketiedot varastostakirjanpidosta ja joudutaan aina kirjaamaan ne sinne käsin.


Onko mahdollista saada nimiketiedot asiakkaan hinnastosta?
Tai jotain muuta konstia?

5 VASTAUSTA5
JarnoK
CONTRIBUTOR ***

tekijä JarnoK

Päädyttiin tekemään oma ohjelman pätkä jolla nimikkeet siirreään.

Maija Jussila
CONTRIBUTOR ***

tekijä Maija Jussila

"Koodinne" näkyy osto- ja myyntitilauksilla, mutta ei laskulla. En tiedä pystyykö lomakeella vaikuttamaan sen näkyvyyteen. Käytän sitä ostotilauksilla toimittajan koodille ja myyntitilauksissa asiakkaan varastopaikalle.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Eikös laskun lomakemäärittelyissä ole mahdollisuus näyttää myös rivitekstit, mutta sitten tuloksena voi olla sellaistakin näkyviin jota laskussa ei erityisesti tarvita. Nykyään rivi-tiedoissa on paljon vapaavalintaisia kenttiä joten niissä olisi tilaa rivitallennusräätälöinnille joka tuon koodin kopioisi helpommin käytettävään paikaan jolloin rapsaräätälöinti olisi helppo tehdä. Toki en tiedä onko SaaS-Novassa kuinka mahdollisuuksia näihin erityistarpeisiin vaan myydäänkö bulkkikamaa - on-prem-käyttäjille tämä on helpompaa mutta meille sitten jaetaan muuten pelkkää keppiä. 

Maija Jussila
CONTRIBUTOR ***

Saa laskulle kun valitsee laskulomakkeelle lomakemäärittelyssä "tulosta riviteksti". Meillä tuo pois päältä, koska varastopaikka lähetteellä ok, mutta laskuun en halua turhaa kamaa. Muutenkin olisi hyvä noiden eri paikassa olevien lisätekstien kanssa, että olisi selkeästi eroteltu ne laatikot ja kentät, jotka tulostuvat johonkin ja ne kentät joihin voi laittaa muistiin asioita, joita käytetään sisäisesti. Meillä tuo Saas ja käytän edelleen vanhaa mt:tä ja laskusta.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Eikös monikoodisuus auttaisi tässä:

https://ohjeet.visma.fi/articles/#!visma-nova/monikoodisuus

En tiedä jos tilausta syöttäessä käytetään varsinaista koodia että tuleeko rivitekstille:

"Voit hakea tuotetta vaihtoehtokoodilla eri ohjelmissa. Tilaustenkäsittely- ja laskutus-ohjelmissa ohjelma hakee aluksi vaihtoehtokoodin lisäksi tietoon täsmäävää asiakas- tai toimittajanumeroa. Haun yhteydessä huomioidaan Kdi-tieto. Mikäli tieto löytyy, hakee ohjelma koodiksi tuotteen varsinaisen koodin ja hakee toimittaja- tai asiakaskohtaisen koodin nimikeapuikkunaan rivitekstiksi. Koodin alkuun tulee teksti: ”Koodinne”. Ominaisuuden avulla voit esimerkiksi tilata tuotteita toimittajaltasi oikeilla koodeilla."

Mutta jos tuo ei suoraan auta niin uskoisin että ainakin raporttiräätälöinnillä voitaisiin sitten lisätä monikoodisuuskentän tieto aina tilaukselle/vahvarille jos sellainen löytyy. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.