peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Ay-selvitysten lähetys 1.1.2019 alkaen

Voiko Wisma Novan kautta lähettää 1.1.2019 lähtien ay-aineistot, vai pitääkö olla joku muu minkä kautta ne välitetään (esim. Aditron Vira), eli jatkuuko niin kuin ennenkin, vai miten?

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Ay-selvitysten lähetys 1.1.2019 alkaen

Hei Minna,

 

Ay-selvitysten lähettämiseen ei ole tulossa nyt muutosta Tulorekisterin myötä vaan menee kuten ennenkin.

 

Tässä Tulorekisterin usein kysytyistä kysymyksistä mitä siellä kerrotaan ay-maksuihin liittyen:

Millä tulolajilla ilmoitetaan ammattiyhdistyksen jäsenmaksut (ay-jäsenmaksut)?
Ammattiyhdistysten jäsenmaksuja ei ilmoiteta tulorekisteriin eritellysti. Jäsenmaksut ilmoitetaan ammattiliitoille, jotka ilmoittavat tiedot Verohallinnolle. Ammattiyhdistyksen jäsenmaksun määrä voi kuitenkin olla mukana tulolajilla 408 (Nettopalkasta vähennettävä muu erä) ilmoitettavien erien yhteismäärässä. Tulolajilla ilmoitetaan erät, jotka palkan maksaja vähentää nettopalkasta ennen kuin maksaa suorituksen tulonsaajalle. Nettopalkasta voidaan vähentää suorituksia lain tai sopimuksen perusteella. Lain perusteella tehtäviä vähennyksiä ovat esimeriksi ulosmittaukset. Työnantaja voi kuitata omia saataviaan työntekijän palkasta. Työntekijän nettopalkasta voidaan vähentää maksuja, joiden perimisestä on työnantajan ja työntekijän kesken sovittu. Nettopalkasta vähennettäviä eriä ovat esim. työttömyyskassan ja ammattiyhdistysten jäsenmaksut sekä pysäköintihallimaksut. Jos ulosmittaus on jo ilmoitettu erikseen, ei sitä ilmoiteta enää tällä erittelylajilla yhteissummassa.

 

Tulorekisterin usein kysytyt ksymykset: https://www.vero.fi/tulorekisteri/tietoa-meist%C3%A4/usein-kysytty%C3%A4-tulorekisterist%C3%A4/tulol...