peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR *

Enn. pidätys% muuttaminen

Onnistuuko mitenkään muuttaa palkansaajan ennakonpidätys% suuremmaksi?

4VASTAUSTA4

Vastaus: Enn. pidätys% muuttaminen

Hei Katja,

 

Kyllä onnistuu menemällä Nova Palkanlaskennan henkilötiedoissa verot- välilehdelle ja muuttamalla ennakonpidätys prosentin suuremmaksi. Muista muuttaa samalla myös alkamispäivä sillä jos jätät sen alkuperäiseksi niin ohjelma pyrkii tasaamaan ennakonpidätyksiä alkamispäivästä tähän päivään jos prosenttia on muutettu mutta on jätetty alkamispäivä samaksi kuin se oli alunperin.

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Enn. pidätys% muuttaminen

Voisitko vielä tarkentaa vähän miten Nova pyrkii tasaamaan ennakonpidätystä.?

Vastaus: Enn. pidätys% muuttaminen

Hei JKetola,

 

eli jos henkilöllä on ollut 1.2.2019 alkaen verokortti tietyllä prosentilla ja loppuvuodesta muutetaan vain ennakonpidätystä suuremmaksi lähtee ohjelma laskemaan tuon korotetun prosentin koko alkuvuodelle ja oikaisee sitten liian paljon tai liian vähän pidätettyä ennakonpidätystä uusimmalla palkalla. Siksi aina jos veroprosenttia muutetaan pitäisi muuttaa alkamispäivää myös jotta ohjelma huomioi muuttuneen prosentin vain uusimalle palkalle.

 

Ennakonpidätyksen laskennan voi tarkistaa näytä > ennakonpidätyksen laskenta- näkymästä jossa näkyy kohta 'aik.pidätetyt ennakot' jos ohjelma on tällaista 'oikaisua' tehnyt johtuen tuosta alkamispäivästä.

 

Sellainen tarkennus vielä ohjeistukseen, että jos päädytään jatkamaan samalla verokortilla ja nostetaan vain prosenttia loppuvuodelle tulee toimia seuraavalla tavalla:

  • Muuta prosentti ja alkamispäivä
  • Lisää kumulatiiviset ansiot alussa- kenttään summa jonka palkansaaja on tienannut nykyisellä verokortillaan. (Jos tätä ei laiteta käsittelee ohjelma tilanteen aivan kuin henkilö olisi saanut muutosverokortin eli tuloraja nollautuu kun alkamispäivä muutetaan.)

-Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Enn. pidätys% muuttaminen

Viitaten tähän: Ennakonpidätyksen laskennan voi tarkistaa näytä > ennakonpidätyksen laskenta- näkymästä jossa näkyy kohta 'aik.pidätetyt ennakot' jos ohjelma on tällaista 'oikaisua' tehnyt johtuen tuosta alkamispäivästä.

 

tämä ei löydy 9.8.206 versiosta vai enkö vain osaa etsiä? Löytyy siis ennakonpidätyksen laskenta, mutta se kohdistuu vain sille palkkakaudelle.