Minun alueeni
Apu
Laura F
CONTRIBUTOR *

Ennakkomaksu/lasku ja ostotilauksen täsmäytys

tekijä Laura F

Hei,

 

miten Visma Novassa käsitellään laskuja joista tehty ostotilaus joista maksetaan ennen kuin toimitus tapahtuu? Miten nämä tulisi järkevästi hoitaa Document Centeristä maksuun, mutta samalla niin, että ostotilauksen saisi kohdistettua tähän maksuun/laskuun vasta kun tavara on saapunut.

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei @Laura F ,

Tällainen prosessi ei taida tällä hetkellä onnistua DC:ssä sillä jos lasku siirretään Novaan niin ostotilauksen täsmäytystä ei DC:ssä enää voi tehdä. Samoin ostotilauksen täsmäytys luo ostolaskun Novaan joten tätä ei järjestystä ei voi myöskään muuttaa. Täsmäytyksessä pitää ostotilauksen olla jo toimitettu jotta se on mahdollista tehdä.

 

Jos maksu halutaan suorittaa etukäteen niin yksi tapa voisi olla hoitaa maksu esimerkiksi verkkopankissa etukäteen ja sitten reskontranhoitajalle vain tämä tiedoksi niin ostolaskun voi kuitata Ostoreskontraan siirron (täsmäyksen jälkeen) kuitata samantien suoritetuksi Tiedosto > Suoritus- ikkunan kautta manuaalisesti niin lasku ei tule kahteen kertaan maksetuksi.

 

Tässä täytyy tietysti olla todella tarkkana jotta laskua ei vahingossa laiteta uudelleen Ostoreskontrassa maksuun uudelleen. Apuna tässä voi esimerkiksi käyttää Ostoreskontran 'Etuoikeus' -kenttää ja laittaa siihen tila 'Seurannassa' niin laskua ei voi vahingossa laittaa maksuun.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.