peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CHAMPION **

Hyvityslaskun rivitiedot

Tieto lisää tuskaa näemmä ja nyt kun raportointimme (QlikView) on kehittynyt entisestään osui silmään asia joka hankaloittaa hieman elämäämme. Meillä on myyntitilauksissa myyntitili-laji, jota käytämme siten että lajiin kirjataan tuotteet tilaukselle ja laskutetaan myös erillisessä myyntitili-lajissä. Näin  Kun varsinainen myynti sitten toteutuu niin myyntitili-lajin lasku hyvitetään tuossa lajissa ja laskutetaan normaalissa factoring-lajissa sitten "oikeasti". Nyt tarkasteltuamme asioita taas vähän tarkemmalla tasolla huomasimme että laskun kopiointi EI kopioi MTNUMERO ja TYONRO-kenttiä ja hyvityslaskujen (ja tämän meidän virityksen) kannalta olisi tärkeää että yhteys alkuperäiseen myyntitilaukseen säilyisi. (Rivitiedoissahan tuo tilausnumero mainitaan mutta datan käsittelyn kannalta se on silloin vaikeassa paikkaa (koska samalla tilauksella voi olla useampiakin samanlaisia rivejä jne.)

Kun nuo tiedot eivät kopioidu kohdistuu raportoinnit meidän tapauksessa vääriin asioihin kun kokonaiskuvassa halutaan tarkastella tilaustyyppejä yleisesti eikä asiakkaittain.

On todennäköistä että tämä tarve ei välttämättä ole muille tarpeen mutta laitoin silti tänne julkiselle puolelle.

Myyntitilauksen puolellahan on päivänselvää että esim. työnumero-kenttä täytyy  nollautua kopioinnissa, mutta laskutuksen puolella on olemassa selviä yleisempiäkin tapauksia, joissa rivitiedot saisi kopioituia aidosti lähes kokonaan.