Minun alueeni
Apu
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Koska seuraava versio on-prem-käyttäjille ja pakottaako se uusiin LA/MT-versioihin?

tekijä Marko Koivuniemi

Terveisiä täältä B-luokan asiakkaiden joukosta. Tärkeitä bugikorjauksia on montakin jonossa. Etenkin rakennemuutokset työllistävät myyntisihteereitämme. Koska uusi versio julkaistaan - olettaisin että lähiviikkoina? 

Poistuuko silloin vanhat Laskutus/MT-versiot kokonaan käytettävistä kuten ilmoitus uhkailee? Jotenkin muistelisin infotilaisuudesta että välttämättä ei. Meillä on käyttäjiä konsernin eri toimipisteissä ja käyttökoulutusta pitää jalkauttaa niille tahoille hyvissä ajoin jotka käyttävät vielä vanhoja versioita. 

Varmaan teillä on testit käytössä niin jo alustava versiosaate kiinnostaisi kovasti jotta voisi fiilata prioriteettia päivitykseen.

(No vitsi vitsi - minä asennan sen kuitenkin heti johtuen neljän version takamatkalta jossa nyt kuitenkin majailemme.-) 

Yhä jaksan hämmästellä linjausta että on-prem-asiakkaiden vuosikymmenten asiantuntemusta ja -kokemusta ei haluta hyödyntää. 

2 VASTAUSTA2
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Ihminen on oppivainen eläin, joten virheellisiä linjauksiakin voidaan muuttaa. Keskittyminen  sovelluspalveluun ja samalla on-prem-asiakkaiden huomioinen paremmin eivät ole toisiaan poissulkevia asioita kun kyse on pohjimmiltaan Sqlserver-alustalla toimivasta perinteisestä sovelluksesta myös uusien versioiden osalta. 
Todennäköisesti asennuspaketti muodostuu puoliautomaattisesti.

Meillähän tilanne on sama uusien ja vanhojen ohjelmien osalta: "ei tehdä minkäänlaista kehitystä eikä bugikorjauksia" - uusien versioiden käyttäjien lisääminen nykyisistä koekaniineista ei ole mielekästä jos kaikki törmäävät bugeihin jotka on korjattukin ilmeisesti puoli vuotta ja kolme versiota aiemmin ja jotka pahimmillaan estävät työnteon. 
Tai sitten Visman pitää vain rohkeasti sanoa että ajamme alas Novan on-prem-ratkaisun koska kyseinen asiakaskunta ei ole riittävän merkittävä - tuovat vain hiekkaa lattialle kuten Wahlroos aikoinaan totesi tavisasiakkaista pankissa. Toki tiedostan että sanoillani ei mitään merkitystä ole - linjauksista pidetään kiinni koska jonkun CV:ssä se on kuitenkin meriittinä tuoteportfolion virtaviivaistaminen kohti modernia etäratkaisua ja Visman Uuden Uljaan vision ja mission ihanteiden optimaalista toteuttamista. Ja LinkedInin endorsed osio hehkuu punaisena klikkauksista kun uraohjus kiihdyttää kohti Headhunterien tähdistöä. 

Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei Marko,

 

Kiitos palautteistasi:

  • Seuraava On Prem-päivitys on määrä tulla joulukuun aikana. Tarkempi aikataulu tiedotetaan täällä Communityssä.
  • Vanha LA/MT -ohjelmat eivät vielä tässä versiossa tule poistumaan käytöstä mutta uusien ohjelmien käyttöä suositellaan sillä vanhoihin MT/LA -ohjelmiin ei tehdä minkäänlaista kehitystä eikä bugikorjauksia. 
  • Alustavaa versiosaatetta meillä ei ole olemassa mutta Sovelluspalveluun tehdyistä päivityksistä voi seurata mitä kehityksiä tuohon pakettiin on nyt tulossa. (Versiosaatteet: https://ohjeet.visma.fi/articles/?readerUiPreview=1#!visma-nova/uudet-ja-muutetut-ominaisuudet )
  • Tuotehallinta on linjannut jo pidemmän aikaa niin, että halutaan keskittyä Novan osalta Visma Sovelluspalvelu ratkaisuun ja siksi tehdyt päivitykset julkaistaan onprem-asiakkaille harvemmin.

-Olli, Visma Sovellustuki

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.