Minun alueeni
Apu
HanneleKarv
CONTRIBUTOR *

Lähettämäni laskut eivät välity

tekijä HanneleKarv

Vaihdoimme muutama päivä sitten Nova laskutuksen pilveen ja samalla muutimme laskutuksen autoinvoicen kautta kulkevaksi. Aiemmin teimme laskutuksen Novalla ja sen jälkeen lähetimme laskut kultalinkin kautta.

Tein eilen laskuja autoinvoicen kautta siirtyviksi. Nyt osasta kuluttajalaskuja oli tullut virheilmoitus.

"Vastaanottajalla ei ole voimassaolevaa vastaanottoilmoitusta (e-lasku tai suoramaksu). (FVT015)"

Olin yhteydessä osuuspankin tukeen, jossa selvittivät, että meidän laskut lähtee danskebankin välittäjäpalveluun, kun yrityksen pankki on osuuspankki, johon meillä sopimukset voimassa. Virhetilanteessa olevilla kuluttajilla on oikein tehty vastaanottajailmoitus.

3 VASTAUSTA3
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei @HanneleKarv ,

 

Jos kuluttajan e-laskuja/suoramaksuja on lähetetty aiemmin jollain muulla pankkiratkaisulla kuin AutoInvoice-tililtä niin silloin tulisi lähettää käytössä olevan/olevien pankin/pankkien kautta laskuttajailmoituksen CHANGE-sanoma, jossa uudeksi operaattoriksi muutetaan Maventa/AutoInvoice. Laskuttajailmoituksen pääsee luomaan Finanssalan Keskusliiton sivuilta (fkl.fi)

 

1. CHANGE-ilmoitus tehdään Finanssialan keskusliiton sivulla: http://www.finanssiala.fi/fkmaterials/laskuttajailmoitus/FinvoiceSenderInfo.htm 

Screenshot_106.png

2. Jos on jo olemassa muutettavan aineiston sisältämä tiedosto, sen tiedot voidaan tuoda muutettavaksi tai poistettavaksi napsauttamalla Choose File - painiketta. Muussa tapauksessa kaikki tiedot voidaan syöttää käsin lomakkeelle.

 

Oman pankkiratkaisun tuesta tulee varmistaa voidaanko muutosilmoitus tehdä kerralla kaikkiin pankkeihin vai pitääkö jokaista pankkia varten tehdä oma muutosilmoitus tiedosto. Jos yksi tiedosto riittää tämän ohjeen kohdat 3-6 voi hypätä yli ja tehdään vain yksi muutossanoma valiten kaikki lomakkeella näkyvät pankit yläosassa.

 

Verkkolaskuosoite = AutoInvoice/Maventa-tilin OVT-tunnus

Välittäjän tunnus = DABAFIHH

Screenshot_107.png

 

3. Kun lomakkeen tiedot on tarkistettu tallenna tiedosto koneellesi. Jokaiselle pankille tulee tehdä yleensä oma erillinen aineisto (riippuu pankkiratkaisustasi) joten tallennuksen jälkeen mene takaisin laskuttajailmoitukselle ja vaihda pankiksi seuraava tarvitsemasi pankki (esimerkiksi Danske Bank). Tallenna tiedosto muutoksen jälkeen taas omalle koneellesi ruudun alareunan Tallenna-painikkeella. Tee näin jokaiselle pankille ja nimeä tiedostot siten, että erotat tiedostot toisistaan.

 

4. Avaa tämä viimeksi tallennettu tiedosto (esim. Notepadilla) ja etsi <eb:MessageId>-tagien välissä oleva Ilmoituksen tunniste - tieto, esimerkiksi: <eb:MessageId>fv_005 - 1171 - 0000000001/1</eb:MessageId> 

 

5. Vaihda lihavoidun ykkösen tilalle 2 ja tallenna muutos. <eb:MessageId>fv_005 - 1171 - 0000000001/2</eb:MessageId>

 

6. Tee vastaavat toimenpiteet lopuille tarvitsemillesi pankeille: vaihda laskuttajailmoituksella ruksi seuraavan pankin kohdalle, tallenna laskuttajailmoitus omalle koneellesi, avaa viimeksi tallennettu tiedosto, ja vaihda

<eb:MessageId>fv_005 - 1171 - 0000000001/1</eb:MessageId> - kohdassa lihavoitua numeroa vastaamaan sitä kuinka mones pankki on vuorossa. Tässä esimerkissä Aktialla säilyy 1, Danske Bankille vaihdetaan 2, seuraavalle aineistolle taas 3 jne.

 

7. Laskuttajailmoitusten muutossanomat tulee lähettää oman pankkiratkaisun kautta eteenpäin ja odottaa, että ilmoitukset on pankissa hyväksytty.

 

Tämän jälkeen kuluttajalaskutus voidaan aloittaa Maventan/AutoInvoicen kautta, kunhan nuo laskuttajailmoitusten muutokset eivät ole hylkääntyneet pankissa. Novassa tai AutoInvoice tilillä ei tarvitse tehdä muutoksia vaan laskujen pitäisi nyt mennä eteenpäin Novasta lähetettynä.

Terveisin,

-Olli, Visma Sovellustuki

HanneleKarv
CONTRIBUTOR *

tekijä HanneleKarv

Hei,

Onko niin, ettei laskutus onnistu autoinvoice  OP:n tilin kautta, vaan käytössä aina Autoinvoice/Maventa.

Lisäksi tarkoittako "Tämän jälkeen kuluttajalaskutus voidaan aloittaa Maventan/AutoInvoicen kautta, kunhan nuo laskuttajailmoitusten muutokset eivät ole hylkääntyneet pankissa" siis sitä että kuluttajan ei tarvitse tehdä uutta tilausta vaan aiempi e -laskutilaus on voimassa?

yst.

Hannele k

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei @HanneleKarv!


Kuulostaa siltä, että jotain voisi olla asetuksissa (asiakaskortiston tai yrityksen) pielessä. Olisiko mahdollista, että avaat tukipyynnön Novan tukeen, jotta tuen henkilöt voivat tarkistaa asetukset? Mukaan kannattaa laittaa sellaisia esimerkkilaskuja ja kuvaruutuja, missä ongelma on tapahtunut.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.