Minun alueeni
Apu
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Laskutuksen erikoistapauksia - mitenkäs teillä hoidetaan?

tekijä Marko Koivuniemi

Laskutuksessa on monta liikkuvaa osaa ja moni asia voikin mennä pieleen. Etenkin koontilaskutuksessa virheiden korjaus on todella työlästä ja aina ei voi olla varma mitä tapahtuu.

Tässä esimerkki: "Tilaus 636063 meni vahingossa samalle laskulle 611831 veloitukset ja hyvitys. Poistin laskulta sen hyvitysrivin eli se lasku on kunnossa, mutta nyt mun pitäisi saada tuo tilauksen hyvityspositio 3 tilaan 5 että saisin laskutettua sen factoringhyvityspuolelle. En uskalla mennä laskutusta tilaukselta perumaan sen position kohdalta kun lasku on keskellä laskutuserää niin ettei mene sitten aivan sekaisin. "

Tällaisia varten pitäisi olla kaikenlaisia toimintoja - peru tämän position laskutusmerkinnät, peru tämän tilauksen laskutusmerkinnät, peru näiden tilausten laskutusmerkinnät - ja silti pitäisi voida luottaa siihen että tilausrivin ja tilauksen tilat ovat sellaisia että ne poimiutuvat laskulle myöhemmin mutta koontilaskun muut tilaukset säilyvät muuttumattomina.   

5 VASTAUSTA5
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Hyviä huomioita. Ja myös vanhaa laskutusta koskeva asia on että toimenpiteet joita voidaan tehdä tulisi voida tehdä myös koontilaskututettaville tilauksilla. Eli laskutusmerkinnät tulisi pystyä poistamaan yksittäiseltä tilaukselta (ja positiolta) . (Iso koontilaskutus ja yhden tilauksen yksittäinen osa ei mahdukaan rekkaan vaikka on aluksi suunniteltu ja merkitty toimitetuksi  niin on kömpelöä perua kokonaisuuden laskua. Tätä olen aikoinaan jo vuonna 2018 yrittänyt vanhan helpparin tiketillä 773412 kuvailla. 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Meillä Factoring-laskutuksessa sellainen ongelma, että asiakkaan vaatimuksesta factoring-laskulla tulee olla eri teksti kuin pankkimme vakioteksti, joka tulee laskun factoring-täpällä. Joudumme tekemään laskun ilman täppää ja tulostamaan "puhtaan laskun"ilman pankkisiirtoa, koska laskun pankkisiirrolle eivät tällöin tulostu oikeat tilinumerot (pankin tili).Olen huomannut, että laskun esikatselun ja tulosta painikkeen alta saattaa tulla erinäköinen tuloste samasta laskusta. Kysymys kuuluu millainen lasku tällaisessa tilanteessa lähtee laskuta-painikkeesta asiakkaalle?

Lisäksi laskuta sivun näytä kaikki laskutetut tulee vain 22 kpl, missähän loput laskutetut piileksivät. Osaisko joku neuvoa?

Siruv
CHAMPION *

tekijä Siruv

Hei, toivottavasti uudessa myyntitilauksessa tulee olemaan toiminnot: peru toimitus ja peru laskutusmerkinnät, kuten tässä vanhassakin. Niin meilläkin yksi henkilö sanoi, että sekava on uusi laskutus, ei halunnut ottaa sitä vielä käyttöön. Ja kyseessä tekniikkaa ymmärtävä hyvinkin, koska nuori insinööri, "ei ainakaan muutosvastarintaisuuden piikkiin mene".

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Jep: uudet,  *paremmat*  ominaisuudet motivoisivat ottamaan uuden laskutuksen käyttöön. Se, että samat asiat vain tehdään uudessa versiossa eri tavalla, aiheuttanee (jostain aiemmastakin keskustelusta lukemani) toimintamallin: uusi otetaan käyttöön sitten vasta sitten, kun on pakko.

 

terv. nimim. "muutosvastarintaako"

Maija Jussila
CONTRIBUTOR ***

tekijä Maija Jussila

Vanha laskuta -toiminto oli selkeämpi. Jotenkin tuo koontilaskutustäppä jää helposti pois. En tiedä onko se sellaisessa kohdassa, mutta ei ole ihan yks ja kaks kertaa. Sitten on päivitettävä että saa kaikki laskut siihen. Ennen oli jotenkin sujuvampi ja parempi. Noita ei tarvis muutella, jos ei siihen ole selvää perustetta. Ehkä jollakin on ollut joku tarve..

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.