peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
stahl_otto
CONTRIBUTOR *

Laskutuksen rivin tuotteen/koodin muutos ei luo varastotapahtumia oikein

tekijä stahl_otto

Huom, meillä on vielä käytössä Nova v9.8.162 niin jos kyseinen on korjattu 10 versiossa  niin sitten ei mitään.

 

Yhteenveto: jos laskutuksessa muuttaa jo tallenetun tilauksen tuoterivin tuotteen (koodin) muuttamatta sen kappalemäärää, eivät näiden tuotteiden varastotapahtumat kirjaudu oikein.

 

Tämän voi toistaa avaamalla uuden laskun, lisäämällä tuotteen A, määrällä 10 ja tallentamalla sen.

Jos tarkistaa Varastokirjanpidosta tuotteen A varastotapahtumat näkyy siellä "-10" kuten pitääkin. 

Kun palataan laskutukseen, otetaan lasku muokkaukseen, aktivoidaan tuotteen A koodikenttä ja näppäillään tuotteen B koodi ja painetaan Enteriä (laskutus hakee tuotteen B tiedot korvaten aikaisemmat) ja tallennetaan lasku uudestaan.

Kun palataan takaisin varastokirjanpidon varastotapahtumiin niin siellä näkyy edelleen aikaisemmalla tuotteella "-10" (vaikka olisi pitänyt poistua) ja tuotteella B jolla korvattiin tuote A ei näy mitään varastotapahtumia kyseisen laskun kohdalta.

 

Varastotapahtumat kuitenkin kirjautuvat oikein oikeille tuotteille jos tuotteen kappalemäärää muokataan myös eli todennäköisesti bugin pystyisi korjaamaan lisäämällä myös koodi muutoksen tarkistuksen tallenuksen yhteyteen.

1 VASTAUS1
Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

tekijä Marko Koivuniemi

Testasin Nova 10:ssä meidän testikannalla ja kyllä se samalla tavalla edelleen toimii. Meillä on toki aina oltu varovaisia tällaisten muutoksien kanssa ja ohjeistettu että rivi pois ja uutta tilalle.