Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

Lisärajaus kentän käyttäminen Nova Asiakaskortiston markkinointi näkymässä

tekijä Olli Hietala

Miten lisärajaus- kenttää voisi käyttää apuna asiakaskortiston Tiedosto > Markkinointi- näkymässä?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎11-10-2022 12:11 tekijä Olli Hietala VISMA )

lisärajaus kentässä voi käyttää monenlaisia lausekkeita joiden avulla voi asiakaskortista tehdä monimutkaisempia hakuja ja listoja. Alla olemme listanneet yleisimmin kysytyt rajaukset joita voit hyödyntää erilaisten listojen luomisessa.

Huom. Lisärajauksen lisäksi sinulle tulee olla ruksi myös Asiakasnumero kentässä.

 

Markkinointilistan saa vietyä .csv muotoon kun kenttäerotin-kenttään on laitettu puolipiste ja sen jälkeen haluttu lista tallennetaan tallenna-painikkeella haluttuun kansioon. Tiedostomuotona tulee olla .csv.

Screenshot_29.png

Screenshot_365.png

 

Esimerkkejä eri rajauksista:

Haku myyntisumman perusteella

Saat päivitettyä asiakastietoihin 'kauden myynti'- tiedon menemällä  Nova Asiakaskortistossa Tiedosto > Kausitiedot > syötä kaudeksi haluamasi aikaväli esimerkiksi tämä vuosi.

 

Screenshot_366.png

Tämän jälkeen mene Tiedosto > Markkinointi > Asiakasnumerot 0-9999999999 ja optioista täppä kohtaan lisärajaus esim. kamyynti<100, jos halutaan listata sellaiset asiakkaat, joilla on kauden myynti enemmän kuin 100. Käyttämällä > kaavassa saa taas asiakkaat joille myyntisumma on annettua lukua pienempi kauden myynti-kentässä.

 

OlliHietala_0-1665479485383.png

 

Asiakkaat joilla on sähköpostiosoite

Lisärajauksen jonka avulla saisi kaivettua kaikki asiakkaat joiden ensimmäisellä yhteyshenkilöllä löytyy sähköpostiosoite.

Tähän löytyy ohje tämän kirjoituksen lopussa olevasta markkinointi_lisaraja.docx tiedostosta.

Asiakkaat joille saa laittaa sähköpostia.

Tämä onnistuu markkinointi näkymässä käyttämällä lisärajaus-kentässä tällaista lauseketta:[ ashenkilo.eisposti=0 ]. Eli silloin listalta jää pois kaikki joilta ei löydy täppää kohdasta ‘ei sähköpostia’.

Haku postitoimipaikan perusteella

Saat haettua esim postitoimipaikalla Lahti käyttämällä lisärajaus kentässä tätä []- merkkien välissä olevaa rimpsua: [ Osoite like '%LAHTI%' ]

Valitse hakuruudussa asiakasnumero kenttäänkin ruksi ja paina päivitä. Tämä haku toimii samalla tavalla kuin normaalikin tähtimerkillä haku eli ohjelma hakee kaikki osoitteet joissa on sana lahti.

Haku tietyllä verkkolaskutunnuksella

Tämä voidaan tehdä seuraavasti. Lisärajaus kenttään annetaan seuraavanlainen lause: [ asiakas.elaskutunniste = ’003712341234’ ] ja valitaan ylhäältä päivitä näyttö jolloin tuo listan asiakkaista joilla on annettu verkkolaskuosoite valittuna.

Verkkolaskuja vastaanottavat asiakkaat

Saat asiakaskortistosta listan tietyn operaattorin verkkolaskuasiakkaista seuraavalla lausekkeella. Valitse Lisärajaus kohta ja kirjoita tyhjään kenttään: LASKUTAPA=4 Lopuksi valitset työkaluriviltä Päivitä (siniset nuolet). Saat tämän näkymän tulostettua työkalurivin tulostimen kuvasta, valitse raporttipohjaksi Markkinointilista. (marlis1.rpt).

 

Jos haluat listaan vain tiettyä operaattoria käyttävät asiakkaat lisää laskutapa kenttään lopuksi.. AND VLASKUOSOITE LIKE ‘NDEAFIHH’. Näin saat esim. vain Nordea operaattoria käyttävät asiakkaat.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.