Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

Myyntitilauksen (toimitus)osoitteessa maa -tieto?

tekijä Anonymous

Novassa pystyy määrittelemään asiakaskortiston tietoihin maa -tiedon, mutta myyntitilauksissa ei ole omaa kenttää maalle (ei ole myöskään tietokannassa). Joten miten olette lisänneet maa -tiedon myyntitilauksiin jos kyseessä on kertaluontoinen toimitusosoite ja jotta se tieto tulisi näkyyviin myös esim. lähetteisiin ja osoitekortteihin? Jokaista toimitusosoitetta kun ei halua asiakaskortistoon...

 

Me ollaan tällä hetkellä kierretty tuota ongelmaa luomalla maakohtaisia toimitusasiakkaita joiden tiedot sitten käsin ylikirjoitetaan myyntitilauksen toimitusosoitteeseen. 

 

Ainakin minusta tässä olisi kehityksen paikka lisätä myyntitilauksiin tuo maa -tieto kenttä.

5 VASTAUSTA5
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei TimoNisula,

 

Sain tiedoksi tähän liittyen, että tulevaisuudessa on tarkoitus lisätä Nova Ostotilaukset, Myyntitilaukset ja Laskutus -ohjelmien osoitekenttä osioihin myös MAA kenttä.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Moi,

 

Kiitos, hyvä tieto. Toivottavasti tulossa piakkoin 😀

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Hyvä huomio ja olen samaa mieltä. Meillä ulkomaanasiakkaiden suhteen on vaihtelevaa käytäntöä, joissain täytetään yritysnimen kakkosriville jo osoitetta ("Russia, 194044, St. Petersburg")  ja joissain vain Lähiosoite kenttään aloitetaan ja osoite-kenttään sitten tungetaan maatietoa kuten

"UNIT A, 29410 CHARLESTON, SC, USA" jotta saadaan maakin näkyviin.

 

Onhan MT-taulussa MAARAMAA-kenttä mutta sen käyttö on kömpelösti Näytä - Kuljetus- ja remburssitiedot -valikon takana. Se vaatisi sitten parikseen (toki tosi helpon) raporttiräätälöinnin joka tuon kentän poimisi tarroille. Mutta mitä lisäarvoa tuo maakohtainen "pohja-asiakas" tuo? Kulkeeko sen mukana toimitustavat ja -ehdot ja muut? Lähinnä että jos siellä on vain maan nimi.

Voihan esim miettiä esim. kuljettaja ja muiden kenttien valjastusta luovasti. Toimitusehtdoissakin kun on meillä esim. "DDP, Omaha, Florida"

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Meidän on käytettävä tuota maakohtaista juttua sen takia, että saadaan laskulle asti menemään tiedot oikein (meillä siis laskut lähtee Talenomin kautta), koska sitä tietoa emme muuten saa helposti. Samoin myös jotta se maa näkyy lähetetteillä ja osoitekortissa.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Meille on riittänyt noiden osoiterivien käyttö koska silloin ne jo näkyvät tarroissa ja lähetteissä. Minusta tuo teidän tapa on myös siitä hyvä, että silloin siitä jää helpommin käytettävää tilastotietoa maakohtaisen asiakasnumeron taakse. Jos toimitusosoitteena käytettäisin jotain yleisnumeroa jonne tilauskohtaisesti määritettäisiin maa niin maakohtaisen tilaston muodostaminen olisi pykälän syvemmällä tasolla. Toki saatavilla kuitenkin.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.