peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
Highlighted
CHAMPION ***

Nova 9.8 -asennus ilman toimialuetta - sqlserveriin ei yhteyttä.

Avustan tässä erästä it-kollegaa joka yrittää pähkäillä sql-yhteysongelmaa. Ympäristössä ei ole Windows Serveriä vaan Nova on asennettu Windows 10 (1809) koneelle jossa Sqlserver 2014. Nova-toimii vanhoissa koneissa ihan normaalisti ja "palvelin"-koneeseen ei muutoksia. Uusi WIndows -työasema on asennettu (10 (1903) ja työasemaversio asennettu mutta kone ei saa yhteyttä palvelimeen. (No connection to sqlserver) Autentikointitapana on Windows Authentication ja sama käyttäjätunnus millä on toiminut aiemminkin.

PSB on kokeeksi poistetu ja Defenderin palomuuri otettu pois käytöstä mutta ei. Yhteyttä yritetään suoraan palvelimen IP-osoitteella. Itselläni loppuu jipot mutta varmaan ihan pienestä on kysymys. Meillä itsellämme kun on toimialue käytössä niin voidaan olla varma että samalla tunnuksella Windows-autentikointi yrittää sisään, mutta miten nämä paikallistilien yhteensopivuus oikein varmistetan - en ole varma. Käyttäjäryhmäthän tehdään paikalliselle koneelle.

2VASTAUSTA2
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Nova 9.8 -asennus ilman toimialuetta - sqlserveriin ei yhteyttä.

Jos sql serverin SA:n salasana on tiedossa, niin voisi kokeilla sitä novan kirjautumiseen siinä uudessa win10 työasemassa.

Jos sillä toimii niin ongelma on luultavammin tuossa windows autentikoinnissa, jos taas ei niin yhteys sql serveriin ei toimi.

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Nova 9.8 -asennus ilman toimialuetta - sqlserveriin ei yhteyttä.

Melko yleinen "virhe" on nimetä uuden koneen käyttäjä uudelleen, jolloin autetikointi ei toimi.
Käyttäjänimi tulee olla perustettu oikealla nimellä, ei nimeämällä uudelleen.
Kannattaa kokeilla SA tunnuksella, jos sillä pääsee, niin vika on edellä mainitsemani.