peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR *

Omakustannushinnat ja rakenteet (NOVA)

Hei,

 

meillä on käytössä varastokirjanpidossa tuotteille rakenteita jossa tuotteet koostuvat useammasta osasta. Kun yhden osan hinta muuttuu joka kuuluu useampaan rakenteeseen onko mahdollista päivittää kaikkien rakenteiden omakustannushinta kootusti joihin tuo tuote kuuluu vai täytyykö jokainen rakenne käydä manuaalisesti päivittämässä?

 

Tai jos yllä oleva ei ole mahdollista onko mahdollista päivittää kaikkien varastokirjanpidossa olevien tuotteiden omakustannushinnat kerralla? Onko ohjehintaa mahdollista päivittää samaan tapaan automaattisesti?

 

 

 

-Lasse

 

 

3VASTAUSTA3

Vastaus: Omakustannushinnat ja rakenteet (NOVA)

Moi,

 

Jos rakenteen osan hinta muuttuu ja valmistettavan tuotteen omakustannus tulee päivittää niin se joko lasketaan käsin per rakenne. Sitten on myös mahdollista ajaa varastosta Raportit -> Laskennallinen omakustannus periaatteessa sama kuin rakenteessa Tuotelaskenta. Kannattaa tuolla raportilla tehdä siten, että tuotekyselystä tarkistaa ensin mihin kaikkiin rakenteisiin osa kuuluu ja rajata tuohon.

 

Tuosta löytyy lisää Jälkilaskenta ja hinnoittelu käsikirjasta, Novan aloitusnäkymästä kysymysmerkki oikeassa yläkumassa Käyttäjän käsikirjat -> Muut ohjelmat -> Jälkilaskenta/hinnoittelu.

 

Ohjehinnan muuttamiseen ei ole erikseen mitään massa-ajoa.

Vastaus: Omakustannushinnat ja rakenteet (NOVA)

Moi,

 

Tuohon Ohjehinnan massa päivitykseen palaan vielä. Mikäli ohje hintaa halutaan nostaa prosenteissa niin tämä onnistuu Varastosta Tiedosto -> Hinnastojen luonti ikkunassa. Jos halutaan €:ssa niin se ei onnistu.

 

Tuo vaatii Hinnastojen hallinta (WHP) lisenssin ja sisältyy Jälkilaskenta (WJL) lisenssiin.

CHAMPION **

Vastaus: Omakustannushinnat ja rakenteet (NOVA)

Kyselin meilläkin asiasta ja käsipelillä niitä hoidetaan, mutta olisi se aika ameriikkaa jos sen voisi jotenkin hoitaa helpommin. Esimeriksi niin että csv:llä voisi tuoda rakennehilavitkuttimien hinnat Novaan päivitettäväksi ja samassa yhteydessä olisi optio joka laskettaisi okan myös niihin tuotteisiin joiden rakenteista tuote löytyy. Näissä laskennallisissa jutuissa tietysti on riskipelinsä myös kun muutos ajautuu paikkaan mutta sitten voisi olla niin että joko olisi vaikka oma kenttä (laskoka =laskennallinen oka) johon tuo päivittyisi. Näin käyttäjillä olisi sitten rapsoja käytettäess optio jossa käytetätän laskennallista okaa tai manuaalisesti muodostettua okaa tai edohintaa - tai vertailla näitä joissa sitten näkisi että tämä vuosia vanha hinnoitteluajatus perustuu okaan joka ei pidä enää ollenkaan paikkaansa jne. Tämä näin pikaisena ideana.