Minun alueeni
Apu
pkaikkon
CONTRIBUTOR ***

Palkansaajan päivärahamaksu ja sairaanhoitovakuutusmaksu

tekijä pkaikkon

Hei,

Vuonna 2020 on palkansaajan sairausvakuutusmaksussa päivärahamaksun (1,18%) lisäksi uutena sairaanhoitovakuutusmaksu (0,68%). Sairaanhoitovakuutusmaksu sisältyy verokorttiin merkittyyn pidätysprosenttiin eikä sitä pidätetä erikseen palkasta.

Päivitän henkilötietoihin vuoden 2020 prosentteja. Onhan niin, että päivitän sinne vain päivärahamaksun 1,18%? Ja onhan niin, että sairaanhoitovakuutusmaksu (0,68%) ei näy missään Novassa?

Kysyn tätä siksi, kun tilitoimistomme tiedotteessa vakuutetun sairausvakuutusmaksuun oli laskettu molemmat luvut erittelemättä päivärahamaksua ja sairaanhoitovakuutusmaksua.

2 VASTAUSTA2
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei,

 

Eli Novassa palkkaerittelylle tulee eritellä sairausvakuutuksen päivärahamaksun osuus.

"3.6 Maksun vähennyskelpoisuus
Sairausvakuutuksen sairaanhoitomaksu ei ole vähennyskelpoinen verotuksessa. Sairausvakuutuksen päivärahamaksu on tuloverotuksessa vähennyskelpoinen (TVL 96 §:n 1 momentti). Vähennys tehdään verovelvollisen puhtaasta ansiotulosta, joten se ei vaikuta verovuoden tappion määrään. Verohallinto tekee vähennyksen viran puolesta.
Edellä mainitun vähennyskelpoisuuden vuoksi työnantajan on palkanmaksun yhteydessä ilmoitettava palkansaajalle ennakonpidätyksenä perityn sairausvakuutuksen päivärahamaksun määrä (SVL 18:30). Käytännössä tämä ilmoitus annetaan erittelemällä päivärahamaksun osuus palkkatodistuksella. Päivärahamaksun lopullinen määrä vahvistetaan verotusta toimitettaessa."

Palkanlaskennassa henkilötietojen Verot-välilehdelle kenttään Päivärahamaksu% määritellään sairausvakuutuksen päivärahamaksu%, eli se osuus mikä pitää eritellä palkkaerittelylle.

(Palkanlaskijan oppaan sivuilla oli vastaava tieto.
https://palkanlaskijanopas.fi/taulukot/palkkahallinnon-tarkeat-luvut-2020/

 

Toivottavasti pääsette tällä tiedolla eteenpäin!

 

-Olli, Visma Sovellustuki

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Samaa olin tulossa ihmettelemään.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.