Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

The data group earnings related pension insurance is missing and is mandatory -Tulorekisterin virhe

tekijä Olli Hietala

The data group earnings related pension insurance is missing and is mandatory - virhetilanne tulee Palkkatietoilmoituksen lähetyksessä, mistä johtuu?

13 VASTAUSTA13
Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***

tekijä Hyv_Yht

Mitähän vielä voisi kokeilla, kun kaikki nuo jo mainitut asiat on tarkastettu, eikä niihin ole tullut muutosta. Kyse on yhden henkilön palkkailmoituksesta. Edellisen kerran (ensimmäinen ilmoitus hänestä) meni läpi, mutta nyt ei mene, vaan tulee tuo virheilmoitus.

Hei Hyv_Yht,

 

Tilanteen ratkaisemiseksi suosittelen avaamaan tukipyynnön sovellustukeen, sovellustuki(at)visma.com.

Tukipyyntöön kannattaa liittää kuvaruutukopiot virheilmoituksesta ja henkilön tiedoista sekä muut tarvittavat tiedot.

Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

The data group earnings related pension insurance is missing and is mandatory viittaa Nova Palkanlaskennan Asetukset > Palkanlaskennan ohjaustiedot > Selitteet näkymän tietoihin. Useammalla asiakkaalla on ollut esimerkiksi siellä syötettynä numerolle 0. Tyel kun Tyel kuuluu ohjelmassa olla numerolla 10. Kun tämä korjattiin oikealle numerolle ja henkilötiedoista varmistettiin että henkilöillä oli oikea vakuutus valittuna lähti ilmoitukset onnistuneesti. 

 

Henkilötiedot näkymästä löytyy Muokkaa -valikosta päivitysajo jolla eläkevakuutuksen saa massana vaihdettua henkilöiden taakse.

 

Toinen syy voi yksinkertaisesti olla, ettei eläkevakuutus ole merkittynä aktiiviseksi asetuksissa.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tuo ilmoitus tulee jos palkansaajalla ei ole muuta tuloa kuin asuntoetu, josta ei voi pidättää työntekijän osuutta koska palkka menisi miinukselle.  Näin esim talonmiehellä...  Onko niksejä tähän tilanteeseen?

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei Juha,

 

Novassa pitää tuollainen tilanne kirjata niin, että palkkatapahtumalle lisätään muu vähennys/maksu-tyyppinen palkkalaji jolle kirjataan plus merkkinen summa niin että loppusummaksi palkalle jää nolla (0) eikä miinusmerkkinen summa. 

 

Palkkatapahtumalle siis kirjataan luontoisetu ja muutvähennykset/maksut tyyppisellä palkkalajilla “nollataan” maksettava summa. Muut vähennykset/maksut palkkalajille ei määritellä tulolajia.

 

Tässä esimerkki tuollaisesta kirjauksesta jossa on pelkkää luontoisetua:

Kuva_5588.jpg 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Minulla on hoidettavana yhdistys, jossa on aina ollut kaksi eri tyel-vakuutusta, toinen vakituisille työntekijöille ja se on tallennettu numerolle 10 ja toinen määräaikaisille palkkatukilaisille numerolle 11. Sama juttu tapaturmavakuutuksen kohdalla, kaksi eri tapapturmavakuutusta. Eikö enää voi olla näin?

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Minulle sanoo myös toi The data group earnings related pension insuranse is missing. Viimeksi meni läpi, nyt kun minulla on yksi YEL mukana joka saa palkan niin ei toimi. Positin YEL vakuutusnumero kun ei pdä olla siinä ja kuitenkaan ei mene läpi. Sitten yritin lähettää vaan Tyel palkat mutta se sanoo samaa, ja viimeksi ne meni läpi. Missä vika?

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei MonaKristina1,

 

virheilmoituksessa pitäisi näkyä keneen henkilöön se liittyy. Tarkista, että kyseiseltä henkilöltä löytyy eläkevakuutus valittuna henkilötiedoissa ja Palkanlaskennan Asetukset > Ohjaustiedot > Selitteet- näkymästä, että kyseinen vakuutus on merkitty aktiiviseksi.

 

Kevalaiset pitää toistaiseksi ilmoittaa manuaalisesti Tulorekisteriin ja ymmärtääkseni ne pitäisi muutenkin ilmoittaa erillisissä lähetyksissä. Ohjelmallinen muutos näiltä osin on työn alla.

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Meillä on eläkevakuutusyhtiö ELO ja en saa YEL palkan menemään läpi Tulorekisteriin. On aktiivisena selitteessä, eikä ole vakuutusnumero kirjattuna siellä. Ei mene läpi vaan sanoo The data group earnings related pension insurance is missing. Missä minulta nyt puuttuu toi vakuutusyhtiö?

pkaikkon
CONTRIBUTOR ***

tekijä pkaikkon

Yksi vaihtoehto on, että palkansaaja on vakuutettu Kevassa. Meillä ainakin tuli kevalaisille juurikin tuo herja.

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala
Hei,

Hyvä huomio! Kevalaisten ilmoittaminen ei ole vielä tuettu Novassa mutta on kyllä myöhemmin tulossa.

Terveisin,
Olli, Visma Sovellustuki
MerviRon
CONTRIBUTOR *

tekijä MerviRon

Niinpä, no mitä sitten voi tehdä jos herja The data group earnings related... liittyy kevalaisiin ja ilmoitus ei lähde eteenpäin? 

pkaikkon
CONTRIBUTOR ***

tekijä pkaikkon

Minä naputtelin kevalaisten tiedot yksi kerrallaan Tulorekisteriin ja odottelen nyt Visma Novan kevään päivitystä, jolla tulevaisuudessa saadaan heidänkin tietonsa suoraan järjestelmästä Tulorekisteriin.

Käytännössä loin yhden kevalaisen tietoineen Tulorekisteriin ja sen jälkeen käytin "käytä pohjana" nappia muiden henkilöiden osalta, niin ei tarvinnut jokaiselle naputella erikseen työnantajan vakuutustietoja.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.