peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

Tilausvahvarit yms. sähköpostiin

tekijä Marko Koivuniemi

Siirryimme Novassa MAPI-lähetystavasta SMTP-tapaan koska Office 2016:n kanssa MAPI ei toimi halutulla tavalla. (lähetyslupaa ei sovellus pyydä kuin kerran jne. ) Olemme siirtyneet sähköposteissakin o365-ympäristöön mutta lähetämme Novan vahvarit silti operaattorin smtp-palvelimen kautta ja nyt haiskahtaa että tämä voi eräissä asiakkaissa aiheuttaa sen ettei viestit pääse perille. En kuitenkaan haluaisi Novan smtp-palvelimeksi vaihtaa O365:n palvelinta koska se edellyttäisi TLS:n kytkentää ja salasanojen tallentamista Novaan joka tarkoittaisi että salasanojen ylläpitokin pitäisi tehdä Novaan aina kun käyttäjä vaihtaa.

Mietin että mikä olisi fiksuin tapa tai onko sellaista - esim. mx-recordseihin kenties jonnekin meidän julkinen IP:mme koska sitä kautta kaikki Novan viestit lähtee maailmalle?

Ei tämä oikein helpparin asia ole mutta en oikein tiedä. Operaattorilla on yhteydet ja saman operaattorin kautta O365 soppari mutta sitten nimipalvelut ovat taas toisaalla. 

2 VASTAUSTA2
Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

tekijä Marko Koivuniemi

Olisikohan tilanne voinut muuttua O365 tai Windows-päivitysten myötä? Nimittäin tänään operoin Nova-yrityksessä jossa oli vanha MAPI-määritys sähköpostissa ja kun testasin tekemiäni Crystal Reports - räätälöintejä laskupohjiin niin kyseli lähetyslupaa kyllä ihan kiltisti ja toimi kuten ennenkin. Testailen ehkä analyyttisemmin jossain vaiheessa mutta ajattelin vain mainita jos joku on törmännyt samaan. 

TimoNisula
CONTRIBUTOR ***

tekijä TimoNisula

Jos teillä on kiinteä jullkinen IP ja operaattori ei blokkaa 25 porttia, niin onnistuu O365:n kautta kun sallii teidän julkisesta IP:stä smtp relayn.

 

Ohje täällä, katso Options 3

https://support.office.com/en-us/article/How-to-set-up-a-multifunction-device-or-application-to-send...