Minun alueeni
Apu
Qfu
CONTRIBUTOR *

Toimituksen estäminen laskutusasiakkaalle.

tekijä Qfu

Meillä on asiakkaita joilla on pääkonttori ja useita myymälöitä. Pääkonttoriin ei koskaan toimiteta tavaroita, ainoastaan laskut. Onko Asiakaskortistossa kenttää jonne voisi tehdä merkinnän joka estäisi  (tai tulisi ilmoitus) jos myyntitilauksissa vahingossa kirjoitettaisiin toimitus pääkonttoriin. Siis samalla tavoin jos asiakas on luottokiellossa, silloin luottoraja kenttään merkitään -1.

5 VASTAUSTA5
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei @Qfu ,

 

Kiitos viestistäsi.

 

Tuo onnistuu laittamalla Nova Asiakaskortistoon asiakkaalle päälle optio 'Toimituskielto'. Näin Myyntitilaus-ohjelmassa tulee ilmoitus toimituskiellosta monessa eri vaiheessa ja lisäksi tilausta ei voi toimittaa jos kyseinen asiakas on valittuna tilaukselle.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

petriku
CONTRIBUTOR **

tekijä petriku

Hei! Ilmeisesti tässä ei ole sisäistetty kokonaan kyseistä ongelmaa. Jos pääkonttorin/laskutuksen postilokeron valitsee laskutusosoitteeksi ja myymälän toimitusosoitteeksi, tulee tuo toimituskieltoilmoitus. Tarkoitus olisi estää tuo toimitus pääkonttoriin/laskutuksen postilokeroon.

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎22-11-2021 12:04 tekijä Olli Hietala VISMA )

Hei @petriku @Qfu ,

 

En taida ymmärtää nyt tuota esimerkkiä. 🙂 Jos toimitusasiakkaaksi on valittuna myymälä ja sen takana ei ole optio 'toimituskielto' niin silloinhan ohjelma antaa tehdä toimituksen kyseiselle toimitusasiakkaalle.

 

Vielä tarkennus tuohon ohjeeseeni. Eli tuo 'toimituskielto' option antama ilmoitus tulee kun toimitusasiakkaalle tai laskutusasiakkaalle on valittuna kyseinen optio. Laskutusasiakkaan tiedoilla ei tässä tilanteessa ole merkitystä. (Aiempaa kommenttiani kirjoittaessa minulla oli sama asiakas molemmissa kentissä niin en huomannut tarkentaa kommenttiani.)

 

Mielestäni alkuperäiseen viestiin tuo antamani ohjeistus on aivan oikea, eli jos pääkonttoriin ei saa vahingossakaan toimittaa tavaraa niin sen saa estettyä tuolla optiolla. Eli vaikka myyjä vahingossa antaisi pääkonttorin toimitustiedoksi niin se ei ole jatkossa enää mahdollista.

 

Tässä vielä esimerkki. Toimitusasiakkaan takana on 'toimituskielto' optio niin saan ilmoituksen etten voi toimittaa kyseiselle asiakkaalle.

 

OlliHietala_0-1637571126643.png

 

-Olli, Visma Sovellustuki

 

petriku
CONTRIBUTOR **

tekijä petriku (Päivitetty ‎22-11-2021 10:59 tekijä petriku )

Kuvan mukainen tilanne.
kuva1.png

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei @petriku ,

 

Kiitos esimerkistä. Nyt ymmärsin mitä tässä nyt haetaan. Tällä hetkellä tuo toimituskielto- optio estää tilauksen toimittamisen jos joko laskutus- tai toimitusasiakkaalla on tuo toimituskielto optio päällä. (Annoin aiemmassa viestissäni tältä osin virheellistä tietoa)

 

Asiakaskortiston käsikirjassa Toimituskielto- optiosta kerrotaan näin: "Valitsemalla option estät asiakkaan tilauksen toimittamisen myyntitilauksissa, jos asiakas on laskutusasiakkaana laskutustiedot-kentässä tai toimitusasiakkaana toimitustiedot-kentässä."

 

Jos tähän toivotaan muutosta tulisi asiasta kirjata meille kehitystoive Visma Communityn Ideat- osioon niin sitä kautta tuotekehityksemme voi ottaa asian huomioon tulevien versioiden suunnittelussa.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.